DONEAZÃ!  Susţine-ne  
Asociaţia Sălajul pur şi simplu  27968875
IBAN: RO93RZBR0000060014546682
Raiffeisen Bank
|  Contact  |

GAZETA DE ONLINE - o altfel de gazetă de perete, un fel de oglindă socială contemporană.

Perioada electorală, atunci când politicienii nu mai pot de grija poporului

Cam o dată la patru ani, depinde de cum decurg lucrurile, politicienii devin foarte activi și mai toți sunt cu mâna la inimă de grija poporului. Uneori, când dă bine, mai scapă câte o lacrimă, suspinând amarnic: ”poporul meu drag…”. După ce trece perioada în care fiecare vot contează, nu-i mai vezi, nu-i mai auzi, decât atunci când îl înjură pe ăia de-i la putere, cum fură, cum mint, cum sunt dracu în persoană, și că dacă erau ei la putere (ăștia de nu-s conectați la robinetul cu bani de la stat, din cauză lu’ votul de la popor), ce bine ar fi fost, că ei de când au pregătit laptele și mierea pe care să le slobozească peste lume.

Totuși, de ce se bat atât de tare politicienii să ajungă la putere, că-s la nivel local, că-s la nivel de comenduire națională? Bine, în afară de grija față de popor care aproape că îi seacă de lacrimi. Salariul? Nici vorbă, că nu-i cine știe ce. Atunci, ce? Într-un fel, răspunsul e unul care ține de piața afacerilor, și anume import-export de influență, o afacere extrem de bănoasă, lucru ușor de observat la majoritatea politicienilor, care, după ce ajung la butoanele de comandă, ajung foarte repede putred de bogați. Și nu numai ei, ci și (ori mai ales) clientela politică, cea care a pompat bani la greu în perioada electorală, iar acum a venit timpul să-și primească peșcheșul.

E adevărat, există politicieni care sunt activi tot timpul și care sunt preocupați, într-un fel sau altul, de bunul mers al țării, deci și de bunăstarea oamenilor de rând, și pentru ei tot respectul. Însă-s mult prea puțini ca să însemne ceva în tot tărăboiul politic cu enormă miză financiară, și ai căror unici beneficiari sunt fix politicienii. Pentru popor, lasă, ne mai vedem și auzim peste patru ani, când, cu vocea tremurând de emoție, atenție, grijă și îngrijorare, promisiunile or să curgă din gura politicienilor mai ceva ca ploile de toamnă.  
 
  

niciun comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.