R E D I R E C T I O N E A Z à 3,5%  

   D O N E A Z Ã!   Susţine-ne!     
|  CONTACT  |

Digi History – program de expoziții online 3D la Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău

Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău (MJIAZ) a demarat un proiect numit ,,Digi History”, care constă într-o serie de expoziții online, prezentate pe site-ul muzeului: www.muzeuzalau.ro și pe pagina noastră de Facebook https://www.facebook.com/muzeuzalau.ro/. Proiectul are în vedere valorificarea digitală a patrimoniului deținut de muzeu și facilitarea accesului la acesta pentru un public cât mai numeros.

Acest mod de prezentare a patrimoniului permite accesul la un public mai larg și o nouă formă de conectare cu cei interesați de colecțiile muzeului. Expozițiile vor fi pe o anumită tematică valorificând colecțiile diverse pe care muzeului le deține sau profile diferite de colecții și vor prezenta modelări 3D a pieselor din aceste colecții. Temele vor reflecta caracterul multispecializat al muzeului: istorie, artă, etnografie, antropologie etc.

”Prima expoziție din acest proiect este ,,Dacica 3D – Vase dacice din județul Sălaj” și este disponibilă pe site-ul nostru începând de vineri, 29 mai 2020. Veți putea admira, dar și interacționa cu reproduceri tridimensionale a unor artefacte descoperite pe teritoriul județului nostru în cadrul diverselor campanii de cercetare arheologică desfășurate de instituția noastră. Mai mult, cei care dețineți ochelari VR – 3D; dați click pe simbolul VR și imersați în minunată lumea a artefactelor.
Desigur că muzeul nostru va continua și programul său de expoziții în sală, alături de aceste expoziții virtuale. Aveți așadar multe motive de a rămâne conectați cu instituția noastră atât online cât și offline. După cum știți ne-am redeschis spațiile expoziționale pentru public, așadar vă așteptăm la muzeu”
, spun cei din conducerea MJIAZ.niciun comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.