Contact  |  în memoria lui Zoli SUSŢINE-NE în promovarea unui altfel de jurnalism. DONEAZÃ orice sumă de bani în contul
Asociaţiei Sălajul pur şi simplu, IBAN: RO93 RZBR 0000 0600 1454 6682, deschis la Raiffeisen Bank Zalău

Ziua Porţilor Deschise la Tribunalul Sălaj

Sălăjenii vor putea să participe, miercuri, 25 octombrie 2017, între orele 9.30 – 13.30, la Ziua Porţilor Deschise la Tribunalul Sălaj. Scopul evenimentului, desfășurat cu ocazia Zilei Europene a Justiţiei civile, este apropierea justiţiei cetățenii, de a oferi informaţii despre drepturile fiecăruia şi modalitatea de funcţionare a justiţiei de zi cu zi.

Tot cu ocazia Zilei Europene a Justiţiei civile, în parteneriat cu Consiliul Superior al Magistraturii s-au lansat o serie de broşuri prin care este prezentat Modul de organizare a sistemului judiciar din România, Modul de admitere în Magistratură, precum şi organigrama Consiliului Superior al Magistraturii, care se găsesc pe site-ul instanţei.

La data de 5 iunie 2003, Consiliul Europei și Uniunea Europeană au stabilit desfășurarea în fiecare an, în ziua de 25 octombrie, a Zilei Europene a Justiţiei civile, cu scopul de a apropia justitia de cetateni, de a-i ajuta să fie mai bine informați despre drepturile lor și modalitatea de funcționare a justiţiei de zi cu zi, îngăduind acestora să-i înțeleagă mai bine mecanismele și de a îmbunătăți accesul la justiție, prin intermediul evenimentelor organizate de către statele membre. Celebrarea Zilei Justiției Civile are ca rațiune principală crearea unui eveniment simbolic, pentru a reaminti că justiţia este în primul rând, și cel mai important, un serviciu pentru cetățeni, care le dă dreptul de a-și rezolva disputele private și de a-și afirma drepturile.

niciun comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*