DONEAZÃ!  Susţine-ne  
Asociaţia Sălajul pur şi simplu  27968875
IBAN: RO93RZBR0000060014546682
Raiffeisen Bank
|  Contact  |

Ziua Poliţiei Române, sărbătorită la Şcoala Bocşa

ziua-politie-bocsa-salajziua-politie-bocsa-salaj-1În urma unui protocol de parteneriat, încheiat cu Secţia 1 Poliție Rurală din cadrul Poliţiei Municipiului Zalău, la Şcoala Gimnazială “Simion Bărnutiu” Bocşa s-au desfăşurat o serie de activităţi menite a sărbători Ziua Politiei Române. La festivitatea de deschidere au participat şeful Poliţiei Municipiului Zalău, comandant comisar şef Cordea Gelu, comisar şef Sturzu Pompiliu – şeful secţiei 1 Poliţie Rurală, reprezentanţi ai Poliţiei de proximitate, ai trupelor de intervenţie şi reprezentanţii comunităţii locale. Elevilor le-au fost prezentate o serie de filmuleţe cu privire la regulile de circulaţie şi combaterea actelor de violenţă în şcoală. Cei mai mici – elevii claselor II-IV – au participat la un concurs pe teme rutiere. Cei mai buni dintre ei au fost răsplătiţi cu diplome si mici cadouri din partea Primăriei şi a Şcolii Bocşa. Activitatea a continuat cu demonstraţii de dresaj făcute de reprezentanţii Poliţiei Criminalistice, imobilizări, demonstraţii de luptă realizate de reprezentanţii trupelor de intervenţie, au fost prezentate armele din dotarea poliţiei. Elevii au putut privi de aproape maşinile de poliţie şi chiar au avut ocazia să se plimbe cu ele. Activitatea a fost una foarte reuşită, în primul rând datorită laturii sale educative. Actele de violență din şcoli reprezintă o problema a societăţii, de aceea, din cazurile care au fost prezentate, elevii au tras concluzii care să-i facă mai responsabili. Prevenţia a fost cuvântul de ordine al activităţilor.

Importanţa activităţii de azi a constat in faptul că elevii au conştientizat ceea ce se poate întâmpla în cazul nerespectării regulilor de circulaţie, dar şi că pot fi “cool” afişând un comportament civilizat.
Activităţile de prevenţie organizate de poliţie sunt punctul de plecare spre formarea unui comportament civilizat şi eliminarea teribilismului în rândul tinerilor.
 
  

niciun comentariu

Lasă un comentariu