DONEAZÃ!  Susţine-ne  
Asociaţia Sălajul pur şi simplu  27968875
IBAN: RO93RZBR0000060014546682
Raiffeisen Bank
|  Contact  |

Ziua lui Eminescu- Ziua Culturii Naționale la Șimleu Silvaniei

La 170 de  ani de la nașterea poetului Mihai Eminescu și a Zilei Culturii Naționale, Biblioteca Orășenească Al. Șt. Șuluțiu în colaborare cu Școala Gimnazială Silvania și Școala Gimnazială Bathory Istvan, a organizat o serie de manifestări culturale dedicate celor două evenimente majore din viața culturală a României.

Evenimente au fost puse în scenă de elevii clasei a II a de la Școala Gimnazială Bathoty Istvan, îndrumați de înv. Szodorai Melinda împreună cu elevii clasei a III a C de la Școala Gimnazială Silvania, îndrumați de înv. Teieru Cristina. Astfel, în colaborare cu biblioteca a fost realizat proiectul “ Fereastră spre lumină” având ca scop educarea elevilor în sensul receptării valorilor culturale, stimularea interesului pentru lectură și cunoașterea operei  eminesciene prin recitări și creații inspirate din opera marelui poet.

În continuarea acestor manifestări a urmat o scenetă inspirată din poezia Scrisoarea III, artiști fiind elevii clasei a II a A de la Școala Gimnazială Silvania, îndrumați de înv. Remeș Delia.

Apoi au intrat în scenă elevii claselor a V a C, a VII a C,a VIII a C, a VI a A și  a VII a A îndrumați de prof. Porcar Doina, prof. Fiț Melania și prof. Man Felicia care in cadrul proiectului Mihai Eminescu – poetul culturii romane au recitat și au cântat din opera marelui poet.
 
  

niciun comentariu

Lasă un comentariu