DONEAZÃ!  Susţine-ne  
Asociaţia Sălajul pur şi simplu  27968875
IBAN: RO93RZBR0000060014546682
Raiffeisen Bank
|  Contact  |

Zalăul anilor ’80, când mașinile se numărau din par în impar, iar locurile de parcare erau mai mult decât de ajuns

Centrul Zalăului, în zona hotelului Porolissum, în anii ’80, atunci când mașinile se numărau, așa cum circulau, din par în impar, și nimeni își punea problema locurilor de parcare.

Tot acolo, la Hotelul Porolissum, funcționa un ”Shop”, unde se vindeau lucruri doar în mărci germane sau dolari, pentru turiștii străini care ajungeau la Zalău. Sau pentru oricine avea valută, și care, evident, era de-al cuiva ”să trăiți, tovarășu!”, că cine să aibă valută în anii aceia?

Și pentru că mașinile erau atât de rare, atunci când la ”Shop” apărea câte o mașină străină, copiii din zonă se strângeau buluc în jurul ei: ”Gumi, Gumi!”.

Lucrurile au evoluat de atunci, lumea s-a dezvoltat, iar oamenii au trecut la un alt nivel al existenței, unul care nu mai are loc pentru ”Gumi, gumi!”. Acum, când politica, cu toate căcaturile care se scurg de acolo, e pretutindeni, nivelul de dezvoltare personală al oamenilor se traduce din alte patru litere: ”m”, ”u”, ”i”, și ”e”. Cuvântul format din literele ăstea a fost ridicat la rang de declarație politică expusă la vedere cu orice ocazie. Iar pentru majoritatea celor care poartă cuvântul prins la piept, cu mândrie, pe post de cocardă a partizanului politic, e fix nivelul lor maxim de declarație existențială. Și cam atât.
 
  

niciun comentariu

Lasă un comentariu