Contact  |  în memoria lui Zoli SUSŢINE-NE în promovarea unui altfel de jurnalism. DONEAZÃ orice sumă de bani în contul
Asociaţiei Sălajul pur şi simplu, IBAN: RO93 RZBR 0000 0600 1454 6682, deschis la Raiffeisen Bank Zalău
 

Zălăuanii au degustat timp de trei zile produse tradiționale din carne de porc și s-au bucurat de spectacolul oferit de ansamblurile folclorice

„Cina de Ignat” și „Festivalul Național Tradiții și Obiceiuri Românești la Zalău – Cânt și joc pe plai străbun”   s-au desfăşurat în perioada 10- 12 noiembrie, în parcarea din spatele Primăriei, în organizarea Asociaţiei Culturale Euro Est Alternativ, Primăriei Zalău şi a bucătarului sălăjean Adrian Szucs, o producție Masters of Flames Culinary Division România, cu participarea filialelor ACEEA Mureș, Cluj, București, Arad, Iași și Brașov.

Cu această ocazie zălăuanii au putut degusta diferite preparate tradiționale din porc de la şorici, cârnaţi, tobă, caltaboşi ori maioş, la pulpă umplută, coaste la grătar, gulaş, ciorbe, fripturi la cuptor cu o varietate de sosuri, ciolan la grătar, tochitură moldovenească şi tocăniţe ardeleneşti dar și cartofi copți în jar asezonați cu cremă de brânză, precum și alte bunătăți, maeștrii bucătari oferind participanților, în mod gratuit, peste 4.000 de porții.

Din programul evenimentului au făcut parte demonstraţii de bucătărie tradiţională, arhaică şi medievală, sesiuni de gătit cu Divizia Master of Flames, precum şi concursuri specific dar și surprize inedite cum a fost prăjirea unei bucăți de ceafă pe țeava de eșapament a unei motociclete.

Festivalul și-a propus și a și reușit să îmbine degustările de produse tradiționale românești din preparate de porc  gătite de Maeștrii Artei Culinare – Adrian Szucs-Mahete, Gianny Bănuță, Iulia Drăguț și Radu Zărnescu, în acordurile Fanfarei “Promenada” a Casei Municipale de Cultură Zalău, cu momentele artistice din spectacolele muzicale-coregrafice susținute de ansambluri folclorice și artiști sălăjeni, cât și din alte județe și cu expoziția de obiecte tradiționale culinare.

Deviza acestei prime ediții a constat în promovarea și menținerea patrimoniului culinar românesc, promovarea și susținerea unei alimentații sănătoase bazate pe utilizarea produselor locale de calitate și promovarea produselor tradiționale românești prin punerea în valoare a tehnicilor de preparare autentice.

  • cina_ignat
  • cina_ignat'''
  • cina_ignat1
  • cina_ignat1'
  • cina_ignat2
  • cina_ignat3
  • cina_ignat4
  • cina_ignat5
  • cina_ignat6
  • cina_ignat7
  • cina_ignat8
  • cina_ignat9
  • gina_ignat''

niciun comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*