DONEAZÃ!  Susţine-ne  
Asociaţia Sălajul pur şi simplu  27968875
IBAN: RO93RZBR0000060014546682
Raiffeisen Bank
|  Contact  |

GAZETA DE ONLINE - o altfel de gazetă de perete, un fel de oglindă socială contemporană.

Zalău, paradisul chefliilor. Un fel de Sodoma și Gomora unde chefliii i-o trag Legii ordinii și liniștii publice din toate pozițiile

Centrul orașului, și nu numai, dar mai ales, devine, în fiecare weekend, un fel de circ ambulant, în care se amestecă urlete, vome, guițături umane, înjurături și, bineînțeles, imnul de stat al României – maneaua -, un amestec al nesimțirii care nu deranjează pe nimeni. Nici pe edili, nici pe polițiști, nici alte asemenea organe care au ca fișă a postului vegherea asupra liniștii și ordinii publice, fiindcă, se știe, o mână spală pe alta, așa că patronii îi dau bunului simț în cap cu schelălăiala umană până dimineața la șase. La șase! Așa-i, Istrate, ce bine merge cantina Meseș, adicătelea Brilliant City? Ce dacă se încalcă legea și se facă gălăgie până la 6 dimineața, banu’ să iasă.

Acuma, că ăștia, chefliii, sînt ca și câinii când dau de cățeaua în călduri și nu mai există nimic altceva în afară de cățea, e una. Când dau de băutură, gata, li se pune pata și asta e, nu-i mai interesează nimic altceva decât ”Să ne simtem bine! Toată lumea mâinile în aer!”. Deși, ca și exercițiu, să ne imaginăm că după ce ajung chefliii acasă, după ora 6 dimineața, și se culcă, săracii, că-s obosiți, să meargă careva și să dea muzica la maxim fix în fața casei lor. Cam ce credeți că ar face ăștia, chefliii? S-ar simte bine, cu mâinile în aer?

Cu patronii pe care îi doare fix la doi metri de cot că încalcă legea, asta e o problemă care pornește de la ceea ce se cheamă bun-simț. Dacă nu există bun-simț, normal că doar rânjesc satisfăcuți că vin chefliii să îi umple buzunarele cu bani, că, na, mai o mașină de zeci de mii de euro, mai o casă, mai… ceva. Să fie bine, să nu fie rău. Pentru ei, că pe fraierii care locuiesc în zona unde au loc chefurile ăstea de seara până dimineața la 6, dă-i naibii! Așa-i, Istrate? Ce e aia Lege a ordinii și liniștii publice, adică Legea nr. 61/1991? Iese ceva ban din ea? Nu? Atunci, dă-o naibii! Chiar dacă, potrivit legislației, programul de liniște pentru cei care stau la bloc începe la ora 22:00 și regulile trebuie respectate și de localuri, care pot fi sancționate inclusiv cu suspendarea activității pentru gălăgia constantă.

Și unde mai pui că mașinile-s parcate una peste alta, de nici loc să treci printre ele nu mai ai. Bine, ce mare lucru că se vine la chef cu mașina? Fiindcă, fără îndoială, ăia de vin cu mașina, de seara până dimineața la 6 nu pun picătură de alcool în gură, că altfel cum să se urce la volan după atâtea ore de chefuială?

A trecut cheful de vineri, a trecut și ăla de sâmbătă. Locatarii din zonă, nedormiți deja de două nopți, așteaptă să treacă și cheful de duminică. Ca să poată să se odihnească. Centrul Zalăului o să aibă parte de ceva liniște vreo câteva zile, până în următorul weekend în care cheflii și patroni, laolaltă, o să încalce, din nou, legea, așa, că au ei chef.

Interesează pe careva?
 
  

3 comentarii

 1. Nelu says:

  Comentez ca-s frustrat. Vai de capul meu 🙂

 2. Giant says:

  De ce nu se închid dupa ora 23 toate virtuțile
  …vreti discoteca?in afara orasului…ce terase si cluburi
  De noapte?dacă tu nu ai servici ..alții au si trebuie lăsați
  Sa se poata odihni….nu as da autorizație de funcționare
  La nici unul in oras….pur si simplu sunt zone si blocuri
  In care nu te poti odihni de galagie si muzica si guitzeli
  Toată noaptea….vrei chef nunta botez discoteca?afara din oras…..

 3. Eduard FARCAS says:

  bun, foarte bun!

Leave a Reply

Your email address will not be published.