DONEAZÃ!  Susţine-ne  
Asociaţia Sălajul pur şi simplu  27968875
IBAN: RO93RZBR0000060014546682
Raiffeisen Bank
|  Contact  |

Voluntarii clubului Impact Lego CNS vin în ajutorul copiilor din clasele primare ale Școlii Gimnaziale ,,Marcus Aurelius’’din Creaca

Tinerii implicați în acțivitățile de voluntariat ale clubului Impact Lego CNS vor să implementeze cel mai nou proiect al lor – ,,Împreună Răzbim”, pentru a veni  în ajutorul copiilor din clasele primare ale Școlii Gimnaziale ,,Marcus Aurelius’’din comuna Creaca să se adapteze învățării în mediul virtual, nevoie apărută în urma pandemiei mondiale de coronavirus.

Cei din clubul Impact LegoCNS cred că toată lumea ar trebui să aibă acces egal la educație și cunoaștere, inegalitatea oportunităților de învățare fiind o problemă cu care sute de elevi se confruntă în fiecare zi. Cu ajutorul Fundației Noi Orizonturi, care sponsorizează financiar acest proiect, tinerii de „impact” din Sălaj contribuie la construirea unei lumi mai bune, desfășurând activități precum învățarea copiilor să acceseze mediul virtual, să folosească aplicații care contribuie la educația lor în diferite materii, precum și dezvoltarea unor soft skills care îi vor ajuta în viitor.

”Pe această cale dorim să mulțumim comunității pentru suportul acordat și în anii precedenți la activitățile derulate de membrii Clubului IMPACT LEGO de la Colegiul Național „Silvania” Zalău . Cu ajutorul dumneavoastră, clubul a reușit să își atingă obiectivele an de an și să ducă cu succes la bun sfârșit proiectele propuse. Printre acestea se numără„Gusturi vechi cu IMPACT azi”, desfășurat în două etape, în cadrul căruia am tipărit un număr de 700 de broșuri conținând rețete tradiționale românești, ungurești și slovace de pe plaiurile sălăjene; „Pe Meseș hai-hui cu harta’n cui”, care s-a finalizat prin reamenajarea traseului turistic de pe Meseș „Izvorul Salamandrelor”; „Tineri cu SCOP”, care a adus în fața tinerilor din județ patru tineri de excepție ai Sălajului, printre care și un laureat cu bronz la Jocurile Paralimpice de vară din 2016; „Laboratorul de vise” proiect care a avut ca finalitate modernizarea laboratorului de științe al Școlii „Marcus Aurelius” din comuna Creaca. Mai multe informații despre aceste proiecte și despre activitățile noastre găsiți pe pagina de Facebook a clubului-IMPACT LEGO CNS sau pe pagina de Instagram-impact.lego”, este mesajul tinerilor implicați în activitățile de voluntariat.

Mișcarea de tineri IMPACT este un club de voluntariat care identifică probleme reale din comunitate și găsește soluţii creative pentru rezolvarea lor. Programul Impact este iniţiat de către Fundația Noi Orizonturi, iar  misiunea acestuia  este de a promova modele de educație prin experiență de calitate și învățare prin proiecte în folosul comunității. Clubul Impact LEGO activează în cadrul Colegiului Național „Silvania” și la ora actuală numără 42 de voluntari, coordonați de doamna profesoară Iulia Florian și Meda Morariu.
 
  

niciun comentariu

Lasă un comentariu