DONEAZÃ!  Susţine-ne   in promovarea unui altfel de jurnalism
Asociaţia Sălajul pur şi simplu     27968875
IBAN: RO93RZBR0000060014546682
Raiffeisen Bank     |  Contact  |

Violonista Diana Jipa și pianistul Ștefan Doniga, concert caritabil, la Zalău, pentru reabilitarea bisericii de lemn din Poarta Sălajului

Cel mai recent proiect cultural și produs discografic – ”Doamnele muzicii românești” -, a doi dintre cei valoroși tineri muzicieni români, violonista Diana Jipa și pianistul Ștefan Doniga, va fi promovat la Zalău, în cadrul unui turneu național, joi, 17 octombrie 2019, începând cu ora 18.30, la Sala ”Avram Iancu” a Primăriei Municipiului Zalău. Proiectul este consacrat celebrării importanței și valorii prezenței feminine în evoluția culturii românești, progrtamul concertului cuprinzând creații semnate de Felicia Donceanu, Hilda Jerea, Violeta Dinescu, Carmen Petra Basacopol, Laura Manolache și Liana Alexandra.

Concertul organizat de către Direcția Județeană pentru Cultură Sălaj, în parteneriat cu Asociația ”Monumentum”, Asociația ”Arhaic”, Instituția Prefectului Județului Sălaj, Primăria Municipiului Zalău, Episcopia Sălajului, Parohia Ortodoxă Română Poarta Sălajului și Primăria Comunei Românași,  va avea un caracter caritabil. Astfel, participanții având posibilitatea de a face donații pentru susținerea lucrărilor de punere în siguranță a Bisericii de lemn ”Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril” din Poarta Sălajului, monument istoric grav afectat de furtuna din septembrie 2017. La finalul evenimentului va fi lansat proiectul ”Ambulanța monumentelor din Sălaj”. Intrarea este liberă.

”A venit momentul să facem mai mult. Ce putem să facem mai mult decât să strângem oamenii în jurul unei idei? De aceea am organizat un eveniment caritabil pentru strângerea de fonduri în vederea completării banilor care au fost alocați de către Consiliul Județean pentru punerea pe picioare a bisericii din Poarta Sălajului. Așadar, în 17 octombrie vom lansa un CD a doi minunați artiști, care vin pentru a 12-a oară în județul nostru, și vom face front comun în jurul bisericii, pentru a strânge banii care să completeze fondurile deja alocate. La finalul evenimentului vom lansa proiectul Ambulanța monumentelor din Sălaj, un proiect care își propune să atragă comunitatea într-un exercițiu comun, pentru a face ceva pentru bisericile aflate într-o stare delicată de conservare”, a spus Doina Cociș, directorul Direcției Județene pentru Cultură Sălaj, într-o conferință de presă organizată la sediul instituției.


...

1 comentariu

  1. Madalina says:

    Concertul este mâine, 17 octombrie la ora 18,30.

Lasă un comentariu