|  Contact  | SUSŢINE-NE în promovarea unui altfel de jurnalism. DONEAZÃ orice sumă de bani în contul
Asociaţiei Sălajul pur şi simplu, IBAN: RO93 RZBR 0000 0600 1454 6682, deschis la Raiffeisen Bank Zalău
A apărut numărul 14 (noiembrie) al revistei. Revista poate fi achiziţionată de la chioşcul de ziare de lângă Muzeul Judeţean de Istorie şi Artă Zalău, ori poate fi comandată on-line, la adresa de e-mail: salajulpursisimplu@gmail.com. Preţul unei reviste: 10 lei.

Vacanță la Roma pentru liceenii cu cele mai bune cunoștințe despre Marea Unire

Eparhia Greco-Catolică de Oradea ( Protopopiatul Greco-Catolic Șimleu-Silvaniei, Protopopiatul Greco-Catolic Zalău), Inspectoratul Școlar Județean Sălaj și Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj oferă elevilor sălăjeni posibilitatea de a participa, în Anul Centenar, la un concurs pe tema Marii Uniri.
Înscrierile se pot face până în 15 martie, la adresa de e-mail: marius.ghilea@yahoo.fr cu precizarea: numelui și prenumelui, unității de învățământ, clasei și profesorului de istorie, precum și a coordonatelor de contact: adresă de poștă electronică, telefon.

Concursul va avea o etapă locală, pe liceu, ce se va desfăşura în 24 martie, la Colegiul Național „Simion Bărnuțiu” din Șimleu Silvaniei și Colegiul Tehnic „Alesandru Papiu Ilarian” din Zalău, rezultatele urmând a fi comunicate în 12 aprilie, şi o etapă judeţeană, în 28 aprilie, găzduită de Colegiul Tehnic „Alesandru Papiu Ilarian” Zalău. Premierea concurenţilor care au obţinut cele mai mari cinci punctaje este programată în 17 mai. Ei vor fi răsplătiți o excursie gratuită de o săptămână în cetatea Romei, în perioada vacanţei de vară.

„Concursul își propune valorificarea formativă a istoriei în vederea antrenării gândirii critice, participării active și conștiente la promovarea și ocrotirea valorilor politice, sociale, culturale, ce aparțin individului, comunității și umanității în egală măsură.
Prin acest concurs dorim dezvoltarea capacității de comunicare a elevilor, în vederea stimulării potențialului creativ al acestora și dezvoltării unor atitudini pozitive față de sine și de ceilalți.“, transmit organizatorii pe pagina de facebook a concursului.

niciun comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*