DONEAZÃ!  Susţine-ne  
Asociaţia Sălajul pur şi simplu  27968875
IBAN: RO93RZBR0000060014546682
Raiffeisen Bank
|  Contact  |

Unde se parchează mașina când mergi după copil, la școală? Dacă se poate, în sala de clasă

Musai, da’ musai trebuie să se facă dacă nu niște șosele, măcar niște căi de acces auto, ceva de genu’, prin școli, că nu se mai poate. Adică, să vină mămicile și tăticii cu mașina la școală, să-și ia draslele, și să fie nevoiți să-și lase mașinile lipite de ușa de la intrare? Păi se poate așa ceva? Adică de aia și-au luat părinții mașini, ca să nu poată să intre cu ele până în sălile de clasă? Cum vine una ca asta? Să umble, bieții copii, pe jos, din sala de clasă până la poarta școlii? Nu se poate. Musai, da’ musai trebuie să se facă ceva.

Cel mai greu și mai greu e să mergi cu mașina prin oraș la orele de vârf, adicătelea când se merge și când se vine de la serviciu. Da’ asta-i oarecum o chestie normală, că nu întotdeaua serviciul e la doi pași de casă. Însă cel mai nasol e când se iese de la școală, atunci când puhoaie de mașini par că se revarsă de pretutindeni, de zici că e ca în povestea aia cu coca fermecată, care creștea și creștea și nu se mai oprea. Așa și cu puhoiul motorizat, care pune stăpânire pe străzile din jurul școlilor, atunci când părinții-șoferi nu se lasă până nu blochează toată circulația. Că știi ce greu e să mergi pe jos către casă, chiar și dacă e la 5 minute depărtare? Că se duce naibii toată pufoșenia acumulată cu greu de părinți în obrăjorii odraslelor. Și atunci, normal, la și de la școală se merge, obligatoriu, cu mașina, și se parchează cât mai aproape. Pe holul școlii sau, de ce nu?, în sala de clasă. Că așa mai vezi și tu ce mașină și-a luat celălalt părinte, mai pui de-o vorbă, ceva, că nu se știe niciodată ce iese:

– Hiii, tu, fată, iar ne întâlnim. Bine că am venit mai repede, că altfel locurile de parcare de lângă băncile din sala de clasă s-ar fi ocupat naibii și trebuia să mergem pe jos. Pe tocuri, fatăăă, pe tocuri! Îți dai seama?

– Fată, să-mi crape oja de pe unghii dacă nu, așa-i cum zici. Adică, io, noi, de ce ne-am luat mașină? Ca să fim niște doamne la volan, nu?

– Of course. Da, auzi, fată, a ta ce clasă e?

– Odrasla sau mașina? Adică, ce întreb, normal că mașina. Eee, clasa C. Adică, mai exact, C class. Da a ta? Că văd că lucește de zici că-i cristal zvarovskiliticiski.

– Fată, a mea-i a șaptea. Seria a șaptea. Bemweu. Adică, știi tu, mașina aia pe care dacă o ai, nu mai trebuie să semnalizezi, să dai prioritate, să stai la semafor. Că de aia-i de serie. Plus că are și tăviță pentru cana de cafea. Știi tu, chestia aia care iese afară din Cd player, atunci când apeși pe butonul ăla cu un triunghi. Tare, nu?

– Așa-i. Ce mai, sîntem niște doamne. De aia, trebuie neapărat să facem o ședință cu părinții și să le cerem profesorilor să facă niște șosele în holurile școlii, că nu se poate să trebuiască să ieșim din mașină și să mai avem de mers și pe jos. Eeee, numai la noi e așa, dincolo, în străinătate, au șosele, ba chiar cred că au și saloane de înfrumusețare prin școli, că nu se știe niciodată dacă nu cumva ajungi mai repede și mai ai timp de-o pedichiură, ceva. Da, auzi, fată, l-ai văzut pe masculul cu Jeep-ul ăla mare și alb care a parcat între băncile din rândul întâi? Așa-i că ți se zbat genele false de la emoții? Hai repede și noi, că ai noștri-s colegi de clasă cu al lui, și poate reușim să ne atingem din greșeală. Alejandro? Alejandro Pepe, unde ești?


  
  

2 comentarii

  1. Vlad says:

    Valabil si pentru gradinite. Eu uneori nu pot ajunge acasa de cate mamici parcheaza pe alee in fata intrarii la o gradinita din apropiere. Plus ca daca ai noroc sa te intalnesti cu una si coboara catre gradinita nici nu se gandeste sa iti dea prioritate deoarece tu mergi la deal fara importanta iar ea coboara spre poarta gradinitei 🙂

  2. anonim says:

    Felicitari un articol foarte bun si adevarat copii de azi nu pot sa mearga pe jos ca sar strica tocurile su pantofii si ar primi febra musculara ! Din pacate cred ca la noi se pote vede asa ceva si nu nu mai la scoala merg cu masini si la biserica si la magazin si daca satu aprope de l ca ar fii problema daca nu ar arat ce masini au !

Lasă un comentariu