|  Contact  |     Susţine-ne! - DONEAZÃ!    

Un nou număr al revistei Sălajul pur și simplu a ieșit de sub tipar

Numărul 19 al revistei Sălajul pur și simplu aduce în prim plan, în această lună, după cum v-am obişnuit, câteva locuri de poveste, alături de pagini dedicate valorilor sociale, culturale, istoriei și creației literare.

Revista poate fi achiziționată, începând de vineri, 17 mai, de la chioșcul de ziare de lângă Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău, ori poate fi comandată on-line, la adresa de e-mail: salajulpursisimplu@gmail.com, caz în care ne întâlnim și îți dăm revista ori o trimitem prin poștă. Prețul unei reviste e 10 lei.

În paginile revistei veți putea citi despre mina părăsită din drumul Clițului, cu un tunel orizontal și altul vertical, ce face casă bună cu liliecii, păianjenii și mucegaiurile, despre cum  se inventează primăvara pe dealuri de vest, despre memoria satului Fizeș, Nicolae Drăgan: ”Cine a trăi, să-și aducă aminte”, despre Valea Hrăii și Citadela de piatră din inima pădurii, despre cum e să fii voluntar pentru o zi la Crucea Roșie Șimleu Silvaniei și să întinzi o mână de ajutor cu Elena, Iasmina, Raluca și Lorena. Veți putea citi prima poveste personală a Corbului, o poveste despre Piatra Dracului din Hida, veți putea practica arte marțiale la miezul nopții, în timp ce Tia Sîrca vă va spune cum e cu satul românesc în ziua de astăzi.

Un păstrător al tradiției cum altul nu-i, Mircea Groza ne spune, într-un grai nealcoș, cum se prepară Rânză cu morcoz. Zama socăcițălor, iar interviurile cu bunica au ajuns la capitolul  XIII: Buhaiul de baltă, fiertul berii, plivitul grâului.

Rubrica de creație îi găzduiește pe colaboratorii noștri: Alexandra Pașca –   Spanac verde, mare și frumos. Flori de-un leu… și-o amintire de milioane;  Călina Miclea – Un trandafir în oglindă, iar la final poți face o trecere în revistă a Galei Culturii Sălăjene 2019, care a evidențiat proiectele valoroase dedicate Anului Centenar.

Numărul din această lună are pe copertă, ca în fiecare ediție, de altfel, o broderie tradițională. Revista se tipărește în ediție limitată, fiecare exemplar fiind unul de colecție.

Și pentru că se poate și altfel de jurnalism, totul – de la scris, redactat, tehnoredactat, tipărit, legat, până la distribuirea publicației -, e făcut de noi, cei de la Sălajul pur și simplu.

niciun comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*