DONEAZÃ!  Susţine-ne   in promovarea unui altfel de jurnalism
Asociaţia Sălajul pur şi simplu     27968875
IBAN: RO93RZBR0000060014546682
Raiffeisen Bank     |  Contact  |

Un nou număr al revistei Sălajul pur și simplu a ieșit de sub tipar

Numărul 22 al revistei Sălajul pur și simplu aduce în prim plan, în luna lui cuptor, alte locuri de poveste, alături de pagini dedicate valorilor sociale, culturale, istoriei și creației literare.

Revista poate fi achiziționată, începând de miercuri, 21 august, de la chioșcul de ziare de lângă Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău, ori poate fi comandată on-line, la adresa de e-mail: salajulpursisimplu@gmail.com, caz în care ne întâlnim și îți dăm revista ori o trimitem prin poștă. Prețul unei reviste e 10 lei.

În paginile revistei veți putea citi despre Peștera lui Pintea, de la Rus despre valea cu abriuri și altarul ritualic săpat în gresie, despre Platoul carstic cu OZN de la Cozla, despre cărările Meseșului, acolo unde să alergi înseamnă să fii liber. Veți putea regăsi taberele copilăriei în SAMUS 2000 – ultima expediţie pionierească (1989), ca mai apoi să întâlniți o femeie frumoasă, blondă, cu o rochie portocalie-roșie cu buline albe și să citiți despre cea mai frumoasă declarație de dragoste.

Veți putea vedea viața prin ochii Christinei Roth, o tânără de 24 de ani, și intra în Cohea lui Mircea Groza care de data asta are pentru voi: Curethi cu carnie și Zamă die păstăi cu thisătură, în timp ce bunica vă va spune o nouă poveste despre vremuri sălăjene demult apuse: Cadeţii, cu viflaimu’, pensia, iar oamenii faini din Băbeni vă vor unge sufletele cu O, Marie! tradiție românească de pe Valea Someșului. Veți putea cunoaște un mare actor sălăjean – Virgil Flonda și despre ce s-a mai întâmplat în Curtea Artiștilor.

Rubrica de creație îi găzduiește pe colaboratorii noștri: Andrei Joldoș – Nici porumbeii nu mai îs ce erau, Ramona Ene – Fără iubire n-ar fi logos, iar fără logos n-ar fi iubire, Călina Miclea – Viața… într-un ochi de apă

Numărul din această lună are pe copertă, ca în fiecare ediție, de altfel, o broderie tradițională. Revista se tipărește în ediție limitată, fiecare exemplar fiind unul de colecție.

Și pentru că se poate și altfel de jurnalism, totul – de la scris, redactat, tehnoredactat, tipărit, legat, până la distribuirea publicației -, e făcut de noi, cei de la Sălajul pur și simplu.


...

niciun comentariu

Lasă un comentariu