DONEAZÃ!  Susţine-ne  
Asociaţia Sălajul pur şi simplu  27968875
IBAN: RO93RZBR0000060014546682
Raiffeisen Bank
|  Contact  |

Un nou număr al revistei Sălajul pur și simplu (26) a ieșit de sub tipar

Numărul 26 al revistei Sălajul pur și simplu aduce în prim plan, în luna lui gerar, alte locuri de poveste, alături de pagini dedicate valorilor sociale, culturale, istoriei și creației literare.

Revista poate fi achiziționată, începând de vineri, 21 februarie, de la chioșcul de ziare de lângă Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău, ori poate fi comandată on-line, la adresa de e-mail: salajulpursisimplu@gmail.com, caz în care ne întâlnim și îți dăm revista ori o trimitem prin poștă. Prețul unei reviste e 12 lei.

În paginile revistei veți putea  descoperi lumea de lângă voi și citi despre Orașele noastre cele de toate zilele, veți putea vedea biserica de lemn din Doba Mică, una dintre cele mai mici și mai vechi biserici din Sălaj, contempla Regatul de gheață al lacului Vârșolț și Formațiunile de gresii din satul Lupoaia. Veți putea intra în  Lumea misterioasă a Bălții Cehei și retrăi în Zalău farmecul vechiului oraș și veți putea petrece iarna cu bunica și durgalăul de lucrat pânza al familiei Nemeș a lu’ Debura.

Veți putea simți altfel la un eveniment muzical de excepție – Celelalte Cuvinte, concert în Rock’n Roll Center Zalău și vizita Bocșa, satul unde s-a născut Simion Bărnuțiu – liderul mişcării revoluţionare din Transilvania, unul dintre cei mai de seamă gânditori ai românilor transilvăneni. În Chilioara, îl veți întâlni pe Alimpiu Barbulovici, lider al mişcării naţionale a românilor din Sălaj, iar în Recea pe Matei Chiş,  membru fondator al ASTRA (Asociaţiunea Transilvană pentru Literatura Română şi Cultura Poporului Român).

Veți răsfoi jurnalul unui bugetar nonconformist, veți putea învăța de la Alexandra Pașca că Uneori, nu e despre a îmbrățișa, iar pe masa din Cohea lu’ Mircea Groza veți găsi  zamă acră cu cărnaț și ciapă friptă.

Revista se tipărește în ediție limitată, fiecare exemplar fiind unul de colecție.

În 2020, în al treilea an de apariție, revista  Sălajul pur și simplu iese de sub tipar într-un format diferit cu o grafică nouă. Și pentru că se poate și altfel de jurnalism, totul – de la scris, redactat, tehnoredactat, tipărit, legat, până la distribuirea publicației -, e făcut de noi, cei de la Sălajul pur și simplu.


...

niciun comentariu

Lasă un comentariu