Contact  |  în memoria lui Zoli SUSŢINE-NE în promovarea unui altfel de jurnalism. DONEAZÃ orice sumă de bani în contul
Asociaţiei Sălajul pur şi simplu, IBAN: RO93 RZBR 0000 0600 1454 6682, deschis la Raiffeisen Bank Zalău

Un jurnalist din Cluj donează o carte ce a aparţinut lui Iuliu Maniu

Jurnalistul Marius Avram donează Casei Memoriale Iuliu Maniu din Bădăcin o carte ce a aparţinut lui Iuliu Maniu. Cartea de 902 pagini are vinieta ex-libris a lui Iuliu Maniu şi este din 1914, când era avocat arhidiecezan în Blaj, chiar înainte ca el să fie încorporat în armata austro-ungară.

„Acest din urmă lucru şi faptul că este o carte în maghiară, cu notiţe tot în maghiară ale lui Iuliu Maniu, cred că ar putea să se constituie într-un mesaj simbolic pentru români şi maghiari de a continua să trăiască în bună înţelegere şi în anul Centenarului“, transmite jurnalistul, corespondent Agerpres Cluj.

Odată cu donarea cărţii, Marius Avram a venit cu propunerea ca aceasta să fie scoasă la licitaţie rămânând la opţiunea echipei care se ocupă de campania publică „Salvaţi istoria naţională, salvaţi Casa lui Iuliu Maniu!” dacă să accepte suma de bani obţinută din licitarea cărţii spre a a o folosi la reabilitarea casei sau să păstreze cartea.

Prima ofertă, după scoaterea la licitaţie a cărţii, a venit din partea unui notar din Zalău, care a oferit suma de 2000 de lei, cu propunerea ca toţi cei care licitează să depună jumate din suma cu care intră în licitaţie ca o conditie a înscrierii/rămânerii în licitaţie. La final, câştigătorul plăteşte cartea fără a se lua în considerare suma virată la intrarea în licitaţie. Licitaţia, care este accesibilă pe adresa de facebook a jurnalistului Marius Avram, se încheie în data de 3 februarie, ora 20:00, câştigătorul urmând a fi anunţat în cadrul ceremoniei de comemorare a lui Iuliu Maniu ce se va desfăşura în acest an pe data de 4 februarie, la Bădăcin, la 65 de ani de la trecerea în nefiinţă a acestuia.
Echipa Campaniei Publice a hotărît că cel care câştigă cartea în urma licitaţiei poate deveni proprietarul acesteia cu condiţia să o lase în custodie Casei Memoriale Iuliu Maniu din Bădăcin spre a fi expusă vizitatorilor.

Cei care doresc să contribuie, în continuare, la reabilitarea casei o pot face donând în conturile:

Lei: RO22 RZBR 0000 0600 0208 5400

Euro: RO18 RZBR 0000 0600 0289 9205

Dolari: RO11 RZBR 0000 0600 1092 7730

Cont PayPal: salvaticasamaniu@yahoo.com

deschise la Raiffeisen Bank, Agenţia Şimleu Silvaniei, jud. Sălaj.

Cei care pot și doresc să ajute echipa cu materiale de construcții (ciment, grinzi de lemn etc.) ne pot contacta pe pagina de Facebook:

https://www.facebook.com/SalvatiCasaMemorialaIuliuManiu/?fref=ts  , unde poate fi consultată și întreaga activitate legată de evoluția campaniei publice „Salvați Istoria Națională, Salvați Casa lui Iuliu Maniu”.

niciun comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*