Contact  |  în memoria lui Zoli SUSŢINE-NE în promovarea unui altfel de jurnalism. DONEAZÃ orice sumă de bani în contul
Asociaţiei Sălajul pur şi simplu, IBAN: RO93 RZBR 0000 0600 1454 6682, deschis la Raiffeisen Bank Zalău

Trupa Smokie va cânta la Zalău cu o sonorizare de 140.000 de waţi. Printre doleanţele trupei, jeleuri de mai multe feluri

smokie_zalauLegendara trupă britanică Smokie şi stafful acesteia, în total 8 persoane, vor ateriza pe aeroportul din Cluj în noaptea de sâmbătă, 1 august, de unde vor fi preluaţi de către reprezentanţii firmei organizatoare, Spice Events, cu un microbuz de lux, şi transportaţi la Zalău, unde vor fi cazaţi la un hotel de 4 stele, urmând să concerteze duminică, 2 august, de la ora 21:30, timp de 90 de minute, pe scena din centrul Zalăului.

Sonorizarea de care va beneficia trupa Smokie în timpul concertului şi care se montează, deja, la Zalău, este una cu totul şi cu totul specială,  fiind cea mai mare instalaţie de sunet Outline montată în Romania, cu o putere de 140.000 de waţi, furnizată de unul dintre primii producători mondiali de instalaţii de sunet şi asigurată de firma organizatoare Spice Events şi partenerii acesteia Sinton Expert şi Simpatech Outline Central Europe.

„Împreună cu partenerii noștri Sinton Expert şi Simpatech Outline Central Europe vom prezenta la Zalău cu ocazia Zilelor Municipiului, cea mai mare instalaţie de sunet Outline montată în România.Cu o putere de peste 140.000 waţi cei prezenţi vor putea savura cel mai bun şi cristalin sunet posibil la un concert în aer liber! Partenerii noștri din Italia, producătorul de instalații de sunet Outline, unul dintre primii patru la nivel mondial, ne aduc subvenționat de către ei, 100.000 de wați, ceilalţi 40.000 de wați fiind de la instalațiile noastre de sonorizare și ale partenerilor din Oradea. Metallica, la ultimul concert pe care l-au avut în România au avut 100.000 de wați, iar noi o să avem 140.000. Bineînţeles că nu este cazul, la Zalău, să folosim volumul la maxim, dar sunetul va fi unul foarte curat şi uniform în toată zona centrală“, a declarat reprezentantul firmei care organizează concertul, Sebastian Hedea.

Ce au cerut  membrii trupei Smokie pentru concertul de la Zalău

SmokiePrintre doleanţele trupei Smokie pentru concertul de la Zalău se numără două tipuri de whisky, o selecţie de vinuri australiene, bere de bună calitate, gheaţă, posibilitatea de a-şi face freshuri din fructe proaspete, o selecţie de mai multe ceaiuri, lapte proaspăt şi jeleuri Haribo de mai multe sortimente.

Membrii trupei Smokie nu îşi aduc instrumentele cu ei, astfel instrumentele cu care vor cânta cu ocazia Zilelor Cetăţii Zalău au fost închiriate, de organizatori, de la Budapesta, constând în mai multe tipuri de chitări şi tobe speciale. Chiar dacă ajung în acelaşi loc, respectiv Zalău, cei de la Smokie vor porni din puncte diferite, şi anume Norvegia şi Anglia, iar după concertul de la Zalău se vor îndrepta către locaţii diferite.

De remarcat e faptul că organizatorii zălăuani de la Spice Events, care organizează concerte în Zalău şi în ţară de câţiva ani, şi-au făcut parteneri internaţionali pentru sonorizare, ceea ce va permite sălăjenilor să aibă parte de concerte de calitate.

Trupa Smokie este una din trupele longevive ale rock-ului mondial. Intitulată iniţial The Yen, The Sphynx, apoi Essence, trupa s-a înfiinţat în anul 1965, la St. Bede’s Grammar School din Heaton, Bradford. Membrii componenţi, la acea vreme, erau: Chris Norman (Christopher Ward Norman, pe numele sau complet), Terry Uttley (Terence David Uttley), Alan Silson şi Ron Kelly (Ronald Kelly).

În prezent, formaţia Smokie este alcătuită din: Mike Craft, Mick McConnell, Terry Uttley, Steve Pinnell şi Martin Bullard.

Cele mai cunoscute hituri ale celor de la Smokie sunt: „Oh, Carol“, „Living next door to Alice“, „Don’t Play Your Rock ‘n’ Roll to Me“, „Alice“, „Lay Back in the Arms of Someone“, „If You Think You Know How to Love Me“.

Matteo o va înlocui pe solista Ruby la Zilele Zalăului

afis_zile_zalau_2015Zilele Zalăului se vor desfăşura în acest an în perioada 31 iulie – 2 august, de vineri până duminică, şi sunt organizate de Primăria Municipiului Zalău, având în colaborare pentru anumite activităţi firma Spice Events. Alături de Smokie, vor urca pe scenă şi formaţia Proconsul şi Matteo, cântăreţul înlocuind-o pe solista Ruby, care nu mai poate ajunge datorită contractului foarte strict pe care îl are cu una dintre televiziuni, contract care nu îi permite, ca şi timp fizic, să ajungă la Zalău. Reamintim că  primele două zile ale evenimentului vor fi dedicate iubitorilor de folclor şi folk, sâmbătă, 1 august, urmând să aibă loc şi manifestările din cadrul Festivalului Roman Zalău Porolissum. Tot sâmbătă vor concerta şi Ducu Bertzi şi Magda Puşkaş cu prietenii.

Programul orientativ al evenimentelor pe care Primăria le organizează în perioada 31 iulie – 2 august, cu ocazia Zilelor Municipiului Zalău – Ediția a XVIII-a:

  1. Festivalul Național de Folclor ,,Cânt și joc pe plai străbun,, – Ediția a III-a, organizat de Casa Municipală de Cultură Zalău și Primăria Municipiului Zalău, vineri și sâmbătă (31 iulie – 1 august)
  2. Festivalul de muzică folk – FolkFest – Ediția a IV-a, organizat de Casa Municipală de Cultură Zalău și Primăria Municipiului Zalău, sâmbătă (1 august)
  3. Festivalul Roman Zalău – Porolissum – Ediția a XI-a, organizat de Primăria Municipiului Zalău și Asociația Amicii Muzeului, sâmbătă (1 august)
  4. Concert de muzică ușoară – legendara trupă Smokie, formaţia Proconsul şi solistul Matteo, organizat de Spice Events, duminică (2 august)
  5. 15 -30 iulie – acțiuni organizate de Clubul Pensionarilor și Primăria Municipiului Zalău
  6. 24 iulie – 2 august – activități sportive – turnee tenis de câmp, tenis de masă, lupte libere, box, handbal junioare, volei, beach volei, fotbal, street bal, ciclism, tenis de câmp – veterani
  7. 28 iulie – 2 august – Expoziții, prezentări, promovarea Zalăului, promovarea lecturii – acțiuni organizate de Biblioteca Județeană Ioniță Scipione Bădescu
  8. 31 iulie – activități organizate de Palatul Copiilor
  9. 2 august – activități pentru copii, organizate de Consiliul Local al Tinerilor.

Pentru detalii referitoare la evenimente se poate urmări site-ul Primăriei Municipiului Zalău (www.zalausj.ro) site-ul Festivalului Roman Zalău Porolissum (www.festivalulroman.ro), cât şi paginile de facebook.

niciun comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*