Contact  |  în memoria lui Zoli SUSŢINE-NE în promovarea unui altfel de jurnalism. DONEAZÃ orice sumă de bani în contul
Asociaţiei Sălajul pur şi simplu, IBAN: RO93 RZBR 0000 0600 1454 6682, deschis la Raiffeisen Bank Zalău

Tribut Eroilor, în Sălaj, la Centenar. Unirea ar trebui să fie în sufletele românilor mereu

Anul Centenarului va fi lansat în Sălaj printr-un eveniment emoționant, care se va desfășura la Catedrala ”Sfânta Vinere” din Zalău, miercuri, 22 noiembrie, începând cu ora 18.00.

În deschiderea evenimentului va conferenția despre Centenarul Marii Uniri Academicianul Ioan-Aurel Pop, Rectorul Universității ”Babes-Bolyai” din Cluj Napoca, urmând ca de la ora 19.00, să aibă loc un concert de muzică tradițională și patriotică românească susținut de Mihai Toma și colaboratorilor săi de Proiectul Dacika, o muzică orchestrată pentru instrumente de suflat și instrumente electronice, cu participarea corului catedralei ”Sfânta Vinere”.

”Dacă ne copleșesc ignoranța, prostia și banul, dacă ne afundăm în superficialitate, dacă ne lipsim de credință și de valori morale, nu putem să mai fim români decât cu numele. Pentru acei români, însă, care ar vrea să fie de folos Țării și nu știu încă s-o facă, nu sunt deciși pe de-a-întregul, nu știu de unde să pornească, vocea istoriei – reînviată prin acest Centenar – poate să fie o călăuză, o pavăză, un îndemn. Cu învățători buni, sinceri și inimoși, care să poată deschide înaintea românilor Cartea Neamului, românii pot găsi calea, se pot întoarce din rătăcire, pot spera în mai bine. Asta nu se face însă prin lamentări, ci prin acțiune, prin muncă…”

Evenimentul este organizat de Asociația Națională Cultul Eroilor ”Regina Maria” – filiala Sălaj, Universitatea ”Babes-Bolyai” Cluj Napoca, Instituția Prefectului Județului Sălaj, Ministerul Culturii și Identității Naționale prin: Direcția Județeană pentru Cultură Sălaj, Direcția Județeană pentru Cultură Vrancea, Biblioteca Județeană ”I.S.Bădescu”, Muzeul Județean de Istorie și Artă, Parohia Ortodoxă ”Sfânta Vineri”, Direcția Județeană a Arhivelor Nașionale Sălaj, Unitatea Militară 01483 Zalău, Unitatea Militară 01336 Șimleu Silvaniei.

Intrarea este liberă.

niciun comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*