DONEAZÃ!  Susţine-ne  
Asociaţia Sălajul pur şi simplu  27968875
IBAN: RO93RZBR0000060014546682
Raiffeisen Bank
|  Contact  |

Trăind bucuria salvării noastre

Anul acesta nu ni s-a mai părut slujba de Paști lungă, așa cum uneori, în alți ani, fiind la biserică, ne părea. Unii ținând post abia așteptam să ne înfruptăm din mâncarea de miel și alte bunătăți care ne așteptau pe masă acasă. Greu e să reziști ispitei, mai ales în gând!

Anul acesta nu ne-am plâns că a fost frig în noaptea de Înviere. Ne-a încălzit sufletul doar gândul la întâlnirile din anii trecuți cu foștii colegi,  cu prietenii din copilărie, din noaptea sfântă, în curtea bisericii. Greu e să-ți mulțumești pruncii, zice sigur tatăl când se uită la noi.

Anul acesta ne-am simțit respinși când am văzut scaunele goale și doar icoanele la rugăciune, deși toate erau acolo în toate zilele în care noi amânam să ne reculegem.

Anul acesta ne-a fost dor să ne spunem în față „Hristos a înviat!”, „Adevărat a înviat!”. Ce ironie, nu!? Când știm cum ne-am privit de multe ori unii pe alții iscoditor atunci când purtam lumânări în mâini de Înviere.

Anul acesta, cu toate restricțiile, continuăm să ne afișăm ostentativ, când sărbătoarea Paștelui înseamnă a trăi bucuria salvării noastre. Iar iertarea D-zeu nu o strigă. Iertarea e intimă. E ceva doar între noi și Dumnezeu.

Să ne dea Dumnezeu puterea de a înțelege!

Sărbători binecuvântate!
 
  

niciun comentariu

Lasă un comentariu