„Cina de Ignat” se va desfăşura în perioada 10- 12 noiembrie, în parcarea din spatele Primăriei, în organizarea Asociaţiei Culturale Euro Est Alternativ, Primăriei Zalău şi a bucătarului sălăjean Adrian Szucs.
În cadrul evenimentului, care are ca scop promovarea reşedinţei de judeţ şi a bucătăriei sălăjene, dar şi a patrimoniului culinar românesc, a produselor locale şi a tehnicilor de preparare autentice, se vor pregăti şi servi preparate tradiţionale din porc, de la şorici, cârnaţi, tobă, caltaboşi ori maioş, la pulpă umplută, coaste la grătar, gulaş, ciorbe, fripturi la cuptor cu o varietate de sosuri, ciolan la grătar, tochitură moldovenească şi tocăniţe ardeleneşti. Astfel, în cadrul evenimentului vor fi servite gratuit, pentru a fi degustate, 4.500 de porţii, iar după epuizarea acestora doritorii vor putea achiziţiona produsele contra cost.
Din programul evenimentului vor face parte demonstraţii de bucătărie tradiţională, arhaică şi medievală, sesiuni de gătit cu Divizia Master of Flames, precum şi concursuri specifice.
Manifestarea se va desfăşura alături de cea de-a doua ediţie a Festivalului Naţional Tradiţii şi Obiceiuri Româneşti la Zalău – Cânt şi joc pe plai străbun, acţiune prin care municipalitatea urmăreşte să promoveze oraşul în scopul recunoaşterii şi intensificării potenţialului turistic.
niciun comentariu