DONEAZÃ!  Susţine-ne  
Asociaţia Sălajul pur şi simplu  27968875
IBAN: RO93RZBR0000060014546682
Raiffeisen Bank
|  Contact  |

“Toscana tur-retur”- Asa Hellberg

Că tot vine primăvara, cu mai mult soare și cu promisiune de noi începuturi, propunerea de lectură cu care vin azi este volumul “Toscana tur-retur”, a scriitoarei suedeze Asa Hellberg.

Cartea are personaje mature, trecute de 50 de ani, și care sunt nevoite să își pună ordine și echilibru în viață. Sara este o jurnalistă tocmai trecută printr-un divorț, după o căsnicie pe care ea o credea trainică și fericită.

Lungile ei plecări de acasă, mereu în căutarea unui reportaj grozav, a șubrezit relația cu un soț care nu a găsit în el tăria de a-i spune cât de singur se simte, mai ales după ce toți cei trei copiii au luat-o pe drumul lor.

Jessica, prietena de-o viață a Sarei, este o scriitoare de succes, care iubește rochiile și pantofii cu toc cât mai înalt. Însă succesul profesional nu se regăsește și în viața privată, unde o relație întinsă în peste 30 de ani, mereu intermitentă, dar neclarificată, cere o rezolvare. 

Cartea nu zăbovește mult în peisajul rece, tipic scandinav, ci se mută rapid în însorita Toscană. Un castel, un conte și o contesă excentrici, o pivniță cu vinuri de colecție și mese încărcate de măncare italiană fabuloasă, alături de un grup de motociclisti în haine de piele fac ca povestea să se citească repede, mai ales că se bazează în principiu pe dialog și un ton colocvial.

Per total, un volum cu aer primăvăratic, ce îndeamnă ușor la introspecție și la a pune ordine în viață, la orice vârstă te-ai afla.


  
  

niciun comentariu

Lasă un comentariu