DONEAZÃ!  Susţine-ne  
Asociaţia Sălajul pur şi simplu  27968875
IBAN: RO93RZBR0000060014546682
Raiffeisen Bank
|  Contact  |

Tabără de dansuri populare, meșteșuguri și teatru popular la Cehu Silvaniei

Peste 250 de participanți (elevi, instructori de dans, meșteri populari, informatori de folclor, muzicanți) din România și din Ungaria au fost prezenți la cea de-a 18-a ediție a Taberei de dansuri populare, meșteșuguri și teatru popular „Zsibai”, care s-a desfășurat în perioada 6-12 iulie 2019, Cehu Silvaniei, în organizarea Primăriei, Consiliului Local și Casei Orășenești de Cultură, Centrului de Cultură și Artă al Județului Sălaj și Asociației „Berekenye”.

Meșteri populari: Süle Erika (Verveghiu); Csere-Nagy Mária (Cehu Silvaniei); Ana Ciudin (Cehu Silvaniei); Domokos Mária (Budapesta). Instructori de teatru: Varga Sándor (Satu Mare); Gaál Gyula (Satu Mare); Bodea György (Cehu Silvaniei). Coregrafi: dansuri populare din zona Tövishát, Szőke Henrietta (Cehu Silvaniei), Rozsályi Dániel (Debrecen), dansuri populare din zona Crasna, Csontos Anna (Debrecen), Vámosi István (Debrecen), dansuri populare din zona Gömör, Maklári Erzsébet (Üröm), Farkas László (Üröm), toți profesori de dans popular. Coordonarea taberei a fost făcută și în acest an de Szőke Anna.

Gala de închidere a taberei va avea loc la Casa Orășenească de Cultură din Cehu Silvaniei vineri, 12 iulie 2019, de la ora 17 (teatru) și de la ora 18,30 (dansuri populare).
 
  

niciun comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.