R E D I R E C T I O N E A Z à 3,5%  

   D O N E A Z Ã!   Susţine-ne!     
|  CONTACT  |

GAZETA DE ONLINE - o altfel de gazetă de perete, un fel de oglindă socială contemporană

Sunt șeful școlarilor, și fiindcă pot, nu mă împiedic de un ciot

Cel mai frumos copac din centrul Zalăului, paulownia din fața Inspectoratului Școlar e acum doar un ciot. De ce?

”Așa vrea directorul de la Inspectoratul Școlar. A făcut plângere. Noi ce putem să facem? Suntem simpli muncitori”, au spus, cu bun-simț, muncitorii prezenți acolo.

Paulownia sau “copacul prințesei“, este un copac de esență tare, foarte frumos, al cărui coronament este o adevărată barieră împotriva prafului, o gură de oxigen pentru orice oraș. Într-un oraș ca Zalăul, unde praful este omniprezent, ai zice că un copac de felul ăsta e o binecuvântare. Nu și dacă ești șef la Inspectoratul Școlar, caz în care încurcă. Și dacă încurcă, există o soluție: se taie. De ce încurcă? De aia. Ca pică frunze, păsările cântă (și, se știe, trilul păsărilor e dăunător bunului mers al organizării învățământului), plus că frunzele nu pică oriunde, ci peste mașinile inspectorilor, parcate la grămadă în zonă. Bine, mai încurcau și brăduții de lângă sculptura din fața clădirii. Dar, cu o mișcare de drujbă, s-a rezolvat treaba, iar opera de artă e la vedere.

Totuși, de ce să tai un copac ca acest paulownia și să-l transformi într-un ciot? Poate pentru că, acum, că au plecat ai lor și au venit ai noștri, totul e roz în învățământul din Sălaj. Și pentru că totu-i pus la punct și nu mai există niciun fel de probleme de rezolvat într-ale învățământului, ne batem cu copacii. Că ei nu au purtător de cuvânt, nici ”doctrină” de apărat, nici nu-s folositori în procesul de împărțire a ciolanului politic.
 
  

niciun comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.