Direcţionează 2% pentru un altfel de jurnalism.
Formularul poate fi descărcat AICI
|  Contact  |     Susţine-ne! - DONEAZÃ!    

Spectacolul lui Grigore Leşe a adus 34.500 de lei pentru Casa Maniu

Spectacolul omagial-filantropic “Centenar 2018. Iuliu Maniu – Întoarcerea Acasă” a generat o resursă financiară în valoare de 34.500 lei (vânzare bilete şi donaţii). În data de 30 octombrie 2018, suma a fost plătită, în integralitatea sa, Parohiei Greco-Catolice din Bădăcin, care deţine în proprietate Casa Memorială „Iuliu Maniu”.

„Realizarea proiectului “Centenar 2018. Iuliu Maniu – Întoarcerea Acasă” ne-a prilejuit şi o întâlnire cu un om special a cărui putere de a deturna fatalitatea pierzaniei pleacă din seriozitate, înţelepciune, perseverenţă, răbdare. Omul acesta este Cristian Borz, preotul greco-catolic din Bădăcin. Într-adevăr, dacă astăzi, în cazul Casei „Iuliu Maniu”, nu vorbim despre pânze de paianjen, moloz şi ruine, ci despre o construcţie care are toate şansele să fie redată funcţiunilor testamentare dorite de către Sfinxul din Bădăcin, meritul îi aparţine în mare măsură părintelui Borz“, a transmis Asociaţia Clubul Monarhiştilor Clujeni.

„Salut inițiativa Asociaţiei „Clubul Monarhiştilor Clujeni” de a organiza în săptămâna 24-27 octombrie 2018 la Cluj-Napoca o serie de activități dedicate memoriei lui Iuliu Maniu: expoziţia „Iuliu Maniu” de la Biblioteca Centrale Universitară „Lucian Blaga” din Cluj, simpozionul „IULIU MANIU” – Artizanul Marii Uniri de la 1918 care s-a desfășurat tot în cadrul Bibliotecii Central Universitare și sâmbătă spectacolul caritativ „Centenar 2018. IULIU MANIU – Întoarcerea acasă” în care au evoluat cunoscutul interpret Grigore Leșe și Corala Regală Transilvană.
Asociaţia „Clubul Monarhiştilor Clujeni” nu este la prima inițiativă de acest fel, anul trecut, în timp ce se desfășurau lucrările la acoperișul casei Maniu, ne-a sprijinit cu material lemnos pentru refacerea planșeului peste parter. Fodurile care s-au adunat în urma spectacolului caritabil de sâmbătă, 27 octombrie 2018 ne vor ajuta să mai facem un pas în definitivarea lucrărilor de reabilitarea la Casa Memorială Iuliu Maniu “, a declarat părintele Borz, legat de iniţiativa Asociaţia Clubul Monarhiştilor Clujeni.

niciun comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*