|  Contact  |     Susţine-ne! - DONEAZÃ!    

Spectacol de balet, pe scena din Zalău

Fundația Culturală Simona Noja – Cluj-Napoca organizează Spectacolul de balet “Bijuterii coregrafice” la Casa de Cultură a Sindicatelor din Zalău, vineri, 22 februarie, începând ora 19. Biletele se pot cumpăra de la Casa de Cultură. În spectacolul pus în scenă de maestrul Vasile Solomon vor dansa prim-balerinii și soliști ai Operei Române din Cluj.

Spectacolul a fost gândit pe muzica compozitorilor G. Enescu, P. I. Ceaikovski, L. Delibes, L. Minkus, A. Vivaldi, E. Doga, D. Fărcaș în interpretarea dansatorilor solişti de mare valoare ai baletului clujean: Andreea Jura, Dan Haja, Adelina Filipaş, Augustin Gribincea, Lucian Bacoiu,Patricia Cenan, Romulus Petruş, alături de tinerele balerine Cristina Pop, Petra Trăilă, Melania Dindelegan,

Maestrul Vasile Solomon a fost coregraful ansamblului de balet al Operei Naționale Române Cluj-Napoca. A făcut parte din primele promoții ale Liceului de Coregrafie din Cluj, în tinerețe a fost și balerin, iar mai apoi s-a concentrat pe activitatea de maestru de balet atât la Opera din Cluj cât și în străinătate și de profesor la Liceul de Coregrafie, unde a lucrat cu eleve de excepție, care au ajuns pe marile scene ale lumii. În calitate de coregraf a montat numeroase spectacole în țară și în străinătate, prin intermediul cărora și-a exprimat ideile și sensibilitatea artistică, în limbaj clasic și neoclasic.

“ Oricine, indiferent de vârstă, poate înțelege și trăi emoția exprimată prin dans. ” , transmit organizatorii.

Fotografii: Nicu Cherciu

niciun comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*