DONEAZÃ!  Susţine-ne  
Asociaţia Sălajul pur şi simplu  27968875
IBAN: RO93RZBR0000060014546682
Raiffeisen Bank
|  Contact  |

Septimiu Țurcaș – primarul orașului Șimleu Silvaniei, la expoziția Muni World, alături de primari din întreaga lume

Primarul orasului Șimleu Silvaniei, Septimiu Turcaș, și Daniel Stejeran, directorul CNIPT Șimleu Silvaniei, au participat, în această perioadă, la invitația primarului Rami Greenberg din Petach Tikva, la expoziția “Muni World 18- 20 februarie 2020”. Evenimentul s-a desfășurat în Tel Aviv, în organizarea Asociației municipiilor și orașelor din Israel, cu participarea a peste 100 de primari din întreaga lume, alături de premierul israelian Benjamin Netanyahu, miniștri, ambasadori, lideri politici și oameni de afaceri din Israel.

Muni World reprezintă o oportunitate atât pentru participanți, cât și pentru autoritățile locale care doresc să dezvolte comunitatea în care trăiesc și să o transforme în Smart Cities – orașe inteligente. Deschiderea oficială a târgului a avut loc miercuri, 19 februarie 2020, ocazie cu care președintele Asociației municipiilor și orașelor din Israel a deschis lucrările și târgul de inovații referitor la Smart Cities – orașele inteligente, care presupune un sistem centralizat, bazat pe o nouă tehnologie.

În cadrul vizitei, reprezentanții orașului Șimleu Silvaniei au avut o întâlnire cu primarul din Petach Tikva, ocazie cu care au discutat aspecte legate de cele două orașe și dezvoltarea unor proiecte comune. Unul dintre acestea a vizat extinderea proiectului Tineri Ambasadori, derulat între cele două orașe de nouă ani, la nivelul familiilor, potrivit primarului Septimiu Țurcaș.

Cei doi oficiali șimleuani au avut o întâlnire și cu Herman Berkovits – consilierul premierului israelian Benjamin Netanyahu pe probleme medicale, cu care au discutat aspecte legate de Holocaust și au vizitat galeria artistei Bothaina Halabi din Dalyat El Camel, care pictează și are diferite proiecte legate de problematica Holocaustului.

MUNI WORLD este un think tank anual, axat pe provocările cheie și problemele cu care se confruntă orașele inteligente (Smart Cities). Primarii și reprezentanții de vârf din orașele globale de frunte se reunesc pentru a dezvălui cele mai bune practici dovedite și schimb de expertize, cu accent pe domenii referitoare la orașele inteligente – inovație, probleme de mediu și abordări ale planificării urbane.


...

niciun comentariu

Lasă un comentariu