DONEAZÃ!  Susţine-ne   in promovarea unui altfel de jurnalism
Asociaţia Sălajul pur şi simplu     27968875
IBAN: RO93RZBR0000060014546682
Raiffeisen Bank     |  Contact  |

Se deschide Curtea Artiştilor cu piesa de teatru “Născut în ‘90”

Curtea artiştilor deschide astăzi, 10 iulie, stagiunea de vară, dedicând ziua de miercuri teatrului, cu un spectacol marca BIS Teatru – “Născut în’90”.

”În sfârșit, Zalăul are o agendă teatrală, pe o perioadă mai lungă de timp”, a subliniat Darius Prodan, recent, referindu-se la proiectul finanțat nerambursabil de către CCAJS – “Teatru pentru toate vârstele” -, care va include mai multe spectacole și ateliere. Spectacolele vor avea loc în curtea unei case dintr-un cartier din orașul Zalău, un spațiu inedit, neconvențional, unde au fost amenajate scene, tribune pentru public, reflectoare, decorațiuni, pentru ca acest spațiu neconvențional să aibă condițiile necesare desfășurării unui spectacol de teatru.

Născut în ’90 are în distribuţie trei actori tineri, născuţi în anul 1990: Andrada Grosu, Aneea Opriş şi Claudiu Fălămaş.

Un scenariu original, inspirat din gânduri, reflecţii, poveşti de viaţă.

Eroii noştri traversează anii ‘90, cel mai tulbure şi gri deceniu din istoria modernă a României. Ei ne oferă felii de viaţă presărate cu nostalgie, cu hazoase și amare aduceri aminte.

Anii ’90 au însemnat: haos, violență, instabilitate, venirea minerilor, sărăcie, mimarea unui început de democraţie, primele alegeri aşa-zis libere. Dar în acelaşi timp pentru eroii spectacolului, anii ’90 au însemnat prima zi de şcoală, tanti educatoare de la grădiniţă, primul sărut. Pentru ei Bombonel era un personaj de desene-animate care apărea prea des la televizor, iar politica o nebunie de neînţeles a nătărăilor de oameni mari care au cam uitat să îşi trăiască viaţa.

”Cu toţii ne vom regăsi în poveştile spectacolului „NĂSCUT ÎN ‘90”. Vom râde, vom tresări, îi vom însoți pe actori în acest puzzle al omului tânăr contemporan”, transmit reprezentanţii Pro Teatru.

Din spectacol nu lipsesc referirile directe la realitățile socio-politice ale țării noastre. Uneori hazoase, alteori acide. Nu lipsește muzica live, nici scurtele proiecții video cu momente cheie ale anilor ‘90.

Spectacolul „ NĂSCUT IN ’90 ” funcționează ca un spațiu al amintirilor comune, al bucuriei amare de a fi împărtășit, cu toții, împreună, 25 de ani de istorie recentă, zbuciumată.

“ NĂSCUT ÎN ’90 ” – o producție BIS Teatru

Cu: Andrada Grosu, Aneea Opriș, Claudiu Fălămaș

Un scenariu de Flaviu Suhastru

Regia: Bogdan Sărătean

Durata: 1h 30’

Locație: Curtea Artișilor ( str. Salamon Joszef, nr. 11)

Data: 10.07.2019

Ora: 20:00

Preț bilet: 20 lei

Bilete online: https://www.entertix.ro/evenimente/3664/nascut-in-90-10-iulie-2019-curtea-artistilor-zalau.html

Referințe

• De la premieră și până în prezent, spectacolul “NĂSCUT ÎN ‘90” a avut peste 50 de reprezentații.

• Prezențe în festivaluri:

– “25 de ore de teatru non-stop”, Sibiu, aprilie 2015

– Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu, iunie 2015

– Antagon Festival Timișoara, octombrie 2015

– Festivalul Național de Teatru Independent, București, noiembrie 2015 (Premiul special al juriului)

– Festivalul Internațional de Teatru Pentru Publicul Tânăr, Iași, octombrie 2016

– C’Art Fest, Cristian, Brașov, iulie 2017 • Premiul special “Radiografia subiectivă a ultimilor 25 de ani” oferit de juriul FNTI 2015

niciun comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*