Direcţionează 2% pentru un altfel de jurnalism.
Formularul poate fi descărcat AICI
|  Contact  |     Susţine-ne! - DONEAZÃ!    

Scurtișaguri

• Sărind peste faptul că trecerile de pietoni din centrul Zalăului au fost înroşite ca ouăle de Paşti ziua-n amiaza mare, blocând circulaţia în centrul oraşului mai multe ore, acestea se dovedesc a fi pe timp de ploaie şi foarte alunecoase. Aşa că, dacă te prinde ploaia pe centru, indiferent că eşti pieton sau şofer, trebuie să calci pe ele chiar ca pe ouă roşii, dacă nu vrei să te trezeşti cu picioarele sau roţile-n aer. Cât despre faptul că sunt şi roşii şi alunecoase, îi lăsăm pe alţii să comenteze.

• În oraşul de sub Măgură mai multe zburătoare au fost căsăpite de un şacal, care şi-a făcut treaba în câteva minute şi a dispărut. Şi cum românul e mereu pus pe miştocăreală şi asocieri politice, bineînţeles că de la atacul şacalului până la liderul unui cunoscut partid politic nu a fost decât un pas, cu atât mai mult cu cât şimleuanii nu îl agreează deloc.

• De ai de făcut un drum Zalău – Şimleu sau viceversa şi te-ai culcat pe o ureche zicându-ţi că e un drum cât se poate de uşor de făcut, ai nimerit ca nuca-n perete. Nu de alta, dar mai sînt și alții, participanţi în trafic, cum ar veni, care de atâta relaxare, ori neștiință într-ale șofatului, ori de la durerea acută din cot, au avut sâmbăta impresia că îs singuri pe drum. Aşa că s-au pus să intre în depăşire fără să bage de seamă că mai depăşeşte cineva chiar în faţa lui, sau să depăşească pe linie continuă, forțându-i pe ceilalți să frâneze brusc, sau să fie cât pe ce să intre în maşina de pe contrasens, fără să-l doară la patină ori altundeva, cum că ar pune pe cineva în pericol. Și când mai pui că ăia de calcă pedala până le iese scremeala auto pe nas sînt și începători, vai de mama lor șoferi!

• Acum chiar dacă Porolissum Fest a fost hulit şi răshulit de unii şi de alţii, se pare că au fost şi mulţi interesaţi, devreme ce maşinile au fost atât de multe încât nu aveai unde mai arunca un ac. Sau poate că au mers şi ei să vadă ce-i cu festivalul ăsta de-l tot huleşte lumea atâta, sau poate au vrut să aibă şi ei ce huli după. Una peste alta, public a fost destul, atât din CJ, BH, BN, MM, SM, SV etc., dar şi Franţa, Japonia ori Italia. Bai îi că l-au hulit tot ăia care nu de mult se plângeau că nu este un eveniment mai acătării în judeţ.

• Cică Guvernul a achiziţionat recent 400 de pachete ce conțin, fiecare, un dicționar explicativ al limbii române, un dicționar ortografic, ortoepic și morfologic și o gramatică de bază a limbii române, în valoare 52.000 de lei, semn că au realizat şi ei că stau prost şi foarte prost la capitolul ăsta. Poate mai apelează şi la nişte ore de limba română în particular, şi încet, încet se dau pe brazdă şi nu o să mai râdă lumea de ei în fiecare zi, ci doar o dată pe săptămână.

1 comentariu

  1. un preten says:

    Franţa, Japonia ori Italia vezi sa nu o dai in Pipota de la Mizil ca si colegul tau Daniel Sauca

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*