DONEAZÃ!  Susţine-ne  
Asociaţia Sălajul pur şi simplu  27968875
IBAN: RO93RZBR0000060014546682
Raiffeisen Bank
|  Contact  |

Saxofonistul american Alex Harding și pianistul Lucian Ban, concert de jazz la Zalău

Considerat unul dintre cei mai importanți saxofoniști bariton din jazz-ul contemporan, saxofonistul american Alex Harding și pianistul new yorkez de origine română Lucian Ban vor lansa la Zalău albumul DARK BLUE, sâmbătă, 18 mai 2019, ora 18, sala „Dialoguri europene” de la Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj.

Intrarea liberă.

La aproape două decenii de la prima lor apariție discografică, Somethin’ Holy (CIMP Records, 2001), ce avea să lanseze cariera americană a pianistului român și extraordinarul parteneriat muzical al celor doi muzicieni, DARK BLUE prezintă un amalgam unic de compoziții și improvizații inspirate de tradițiile jazz-ului, blues-ului și muzicii europene de cameră, fiind un album ce ilustrează direcțiile jazz-ului în secolului XXI.

De la blues-uri avangardiste la balade free ce aduc aminte de un Archie Shepp cântând cu Sun Ra, de la improvizații spontane la piese originale, DARK BLUE prezintă un duet aflat la maturitate artistică, doi vechi colaboratori ce conversează în limbajul jazz-ului modern.

Pe coperta noului album celebrul tubist și saxofonist Howard Johnson descrie astfel chimia muzicală dintre cei doi muzicieni:

„Lucian și Alex și-au dezvoltat meșteșugul de-a lungul a ani de concerte și colaborări. Acum devin o singură voce când vor și în continuare reușesc să se completeze unul pe altul”.

Cei doi muzicieni lansează albumul DARK BLUE în România cu o serie de concerte:

Timișoara – 9 mai (Bastion), Brăila – 13 mai (Filarmonica Lyra), Brașov – 15 mai (Chamber Jazz @ Centrul Multicultural), Baia Mare – 17 mai (Colonia Pictorilor),  Zalău – 18 mai (Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj), București – 20 mai (Institutul Cultural Francez, alături de pianistul Benoit Delbecq), Cluj-Napoca – 21 mai (Teatrul Maghiar),  Satu Mare – 23 mai (Teatrul de Nord).

(Sursă foto: Cornel Brad)


  
  

niciun comentariu

Lasă un comentariu