Contact  |  în memoria lui Zoli SUSŢINE-NE în promovarea unui altfel de jurnalism. DONEAZÃ orice sumă de bani în contul
Asociaţiei Sălajul pur şi simplu, IBAN: RO93 RZBR 0000 0600 1454 6682, deschis la Raiffeisen Bank Zalău

Sălajul, gazda primei etape a „Cupei Naţionale a României de Ciclocros” – Porolissum CX Challenge Ciclocros

Consiliul Judeţean Sălaj organizează sâmbătă, 21 octombrie 2017, în parteneriat cu Asociația de Ciclism Prahova, „Porolissum CX Challenge Ciclocros”, competiţie de ciclism ce face parte din prima ediţie a „Cupei Naţionale a României de Ciclocros” – Etapa I.

Competiția sportivă de Ciclocros este un sport unic, cu anumite aspecte comune ciclismului de șosea și MTB-ului dar nefiind niciuna din acestea. Este un concurs de tranziție între sezonul de vară și cel de iarnă. Ciclocrosul presupune parcurgerea traseu de tip circuit cu o lungime minimă de 2.5 și maximă 3.5 kilometri, atât pe cât și pe lângă bicicletă, peste obstacole naturale sau artificiale, cu curbe line dar și strânse, pe suprafață dură sau moale, asfalt, beton, iarbă, noroi sau nisip, totul conceput dintr-un punct de vedere dual, atât al sportivului cât și al spectatorului deopotrivă.

Traseul va presupune un circuit creativ conceput pentru a testa iscusința și pregătirea sportivilor într-un mediu sigur desenat în interiorul spațiului deținut de către Consiliul Județean Sălaj în Castrul Roman Porolissum.

Fiind un eveniment sportiv de promovare finanțată de Consiliul Județean Sălaj și organizată în colaborare cu Asociația de Ciclism Prahova, nu se vor percepe taxe de înscriere pentru sportivii din Sălaj care se vor legitima cu documente de atestare, iar premiile acordate vor fi supuse legii impozitării.

Bicicletele admise vor fi doar cele de ciclocros (cadru specific, drop-bar exclus modelele cu ghidon drept, care vor avea categorie separata MTB), obligatoriu roti de 28”, profile speciale CX și limitare de greutate conform UCI; bicicletele vor fi supuse verificării aleatorii din partea organizatorilor, orice suspectare de doping mecanic atrăgând după sine înlocuirea bicicletei înainte de start sau descalificarea sportivului după startul cursei; echipamentul sportivilor va fi specific curselor cicliste, cu casca obligatorie și purtarea elementelor de identificare numerică pe tot parcursul cursei.

La categoria 15-18 ani, sportivii trebuie sa dețină obligatoriu semnătura părinților sau tutorelui conform Declarației de responsabilitate/Fișa sportivului. Pentru sportuivi din alte judeţe, taxa de înscriere este de 40 de lei.

CIP-urile de cronometrare fixate de sportivi vor fi purtate până la finiș conform instrucțiilor. Orice nerespectare a acestor condiții impuse atrage automat descalificarea concurentului.

Sportivii vor beneficia de hrană oferită de organizatori. Toate persoanele participante trebuie sa se supună regulilor de bună conduită socială și Fairplay sportiv, organizatorii putând să-și asume impunerea regulilor prin aplicarea lor pe tot timpul zilei. În Kitul de Start participanții vor primi numărul de participare si CIP, materiale de promovare dar și un cadou surpriză în limita bugetului (primii 100 validați la înscriere) alocat acestui eveniment.

Toți sportivii care participă la acest eveniment au răspunderea proprie asupra evenimentului și modului propriu de conduită cu respectarea legislației sportive în vigoare, a Regulamentului UCI si FRC, fapt dovedit prin semnarea declarației care face parte din procedura de înscriere.

Va exista punct de fill-up și asistență tehnică în zonele precizate în cadrul ședinței tehnice. Vor fi asigurate zone de asistentă medicală primara cu voluntarii de la Crucea Roșie. La fața locului va fi prezentă o ambulanță echipată corespunzător.

În condiții speciale cauzate de vreme sau orice altă natură periculoasă, organizatorii pot modifica traseul și Regulamentul, amâna maxim o ora sau chiar opri competiția.

Premiile sunt în valoare de 5.700 lei (net), după cum urmează pe categorii:

OPEN MASCULIN competiție CX (U23, Elite, Amatori): 3 premii (I-700 lei; II-500 lei; III-300 lei;

OPEN MASCULIN competiție CX (cadeți, juniori): 3 premii (I-300 lei; II-200 lei; III-100 lei;

OPEN FEMININ competiție CX (U23, Elite, Amatoare): 3 premii (I-500 lei; II-300 lei; III-200 lei;

OPEN FEMININ competiție CX (cadeți, junioare): 3 premii (I-300 lei; II-200 lei; III-100 lei;

OPEN MASCULIN competiție MTB: 3 premii (I-500 lei; II-300 lei; III-200 lei;

OPEN FEMININ competiție MTB: 3 premii (I-500 lei; II-300 lei; III-200 lei.

Înscrierea la cursă se face exclusiv pe site-ul: http://www.roadgrandtour.ro/cu…/2017-porolissum-cx-challenge. Înscrierile încep în data de 04.10.2017 și vor fi blocate pe 18.10.2017, la ora 24’00. Validarea înscrierilor se va face în data de 19.10.2017 după ora 18’00 pe site-ul evenimentului. Numai sportivii care vor face dovada achitării taxei de înscriere vor putea lua startul.

Sportivii vor prezenta licențele de Federația Romana de Ciclism pentru categoria Elite și BI/CI pentru restul sportivilor amatori. Sportivii își vor asuma pe proprie răspundere starea de sănătate obligatorie pentru un astfel de eveniment prin semnarea declarației: http://www.roadgrandtour.ro/…/2017_declaratie_adulti_poroli….

Copiii sub 18 ani sunt obligați să se prezinte la înscriere însoțiți de un părinte/tutore/antrenor care își va asuma pe proprie răspundere faptul că minorul respectiv va lua startul într-o astfel de competiție.

Obținerea numărului de concurs, ocuparea spațiilor tehnice se va supune regulii generale de primul venit, primul servit. Sportivii de la categoria Elite trebuie sa dețină licențele valide. Ședința tehnică în data de 21.10.2017 ora 9’45.

Startul cursei ce va fi organizată în data de 22 octombroe 2017 se va da după cum urmează:

  • 11:00 – copii, cadeți, juniori – durata 45 de minute
  • 12:00 – U23, elite, amatori – durata 1h 15 minute
  • 14.00 – MTB – durata 1h 30 minute.

niciun comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*