DONEAZÃ!  Susţine-ne  
Asociaţia Sălajul pur şi simplu  27968875
IBAN: RO93RZBR0000060014546682
Raiffeisen Bank
|  Contact  |

Sălăjenii pot circula fără declarație în Zona Metropolitană Zalău

Lista UAT-urilor din județul Sălaj asimilate ca ,,Zona Metropolitană Zalău”, în sensul Hotărârii CNSU nr. 24/14.05.2020 privind instituirea stării de alertă la nivel național și a măsurilor de prevenire și control a infecțiilor, în contextul situației epidemiologice generate de virusul SARSCoV – 2:

 1. ZALĂU
 2. CEHU SILVANIEI
 3. JIBOU
 4. ŞIMLEU SILVANIEI
 5. AGRIJ
 6. BOCŞA
 7. CRASNA
 8. CREACA
 9. CRIŞENI
 10. DOBRIN
 11. HERECLEAN
 12. HIDA
 13. HOROATU CRASNEI
 14. MESEŞENII DE JOS
 15. MIRŞID
 16. PERICEI
 17. SĂLĂŢIG
 18. ŞAMŞUD
 19. VÂRŞOLŢ

În urma ședinței extraordinare a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Sălaj, care a avut loc în data de 18 mai 2020, au fost adoptate următoarele:

În vederea aplicării în mod unitar a prevederilor Hotărârii CNSU nr. 25/14.05.2020 privind propunerea unor măsuri necesar a fi aplicate pe durata stării de alertă pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, se asimilează cu “Zona Metropolitană Zalău”, unitățile administrativ teritoriale care fac parte din Asociația de Dezvoltare Intercomunitară “Zona Metropolitană Zalău”. Acestea sunt cele nominalizate în Anexa nr. 1.
În perioada stării de alertă, circulația persoanelor în interiorul unităților administrativ teritoriale care fac parte din lista de mai jos, se poate face fără declarație pe propria răspundere.
Circulatia între localitățile unui UAT (municipiu, oraș, comună) se face fără declarație pe propria răspundere.

Din 2015 (anul înființării Zonei Metropolitane) și până atăzi, Comuna Sărmășag s-a retras din Asociația de Dezvoltare Intercomunitară și au intrat comunele Șamșud și Horoatu Crasnei.
Revenim cu un apel la responsabilitate și civism către toți sălăjenii – Respectați regulile transmise de autorități!
Sălăjenilor din cele 19 localități menționate anterior, le reamintim că scopul înlesnirii deplasării în interiorul Zonei Metropolitiane vine, în primul rând, în sprijinul celor care muncesc în municipiul Zalău, care fac zilnic sau periodic naveta între localitatea de domiciliu și municipiul reședință de județ. Vă recomandăm să evitați deplasările care nu sunt urgente sau care pot fi amânate și să respectați, în continuare, măsurile de distanțare și de prevenție transmise de autorități. Printr-un efort comun, cu respect reciproc și solidaritate, ne vom apropia de mult așteptata revenire la normalitate.

Președintele Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Sălaj, prefectul județului Sălaj- Turcaș Marcel Virgil


  
  

niciun comentariu

Lasă un comentariu