Contact  |  în memoria lui Zoli SUSŢINE-NE în promovarea unui altfel de jurnalism. DONEAZÃ orice sumă de bani în contul
Asociaţiei Sălajul pur şi simplu, IBAN: RO93 RZBR 0000 0600 1454 6682, deschis la Raiffeisen Bank Zalău

România nu se înghesuie să participe la Târgul de carte din Frankfurt

Cu toate că a mai rămas mai puțin de o lună până la deschiderea Târgului de carte din Frankfurt, editurile românești nu se înghsuie să-și pună numele pe lista expozanților la cel mai mare eveniment de profil din lume, care se va desfășura în perioada 11 -13 octombrie. Astfel, până acum, doar patru standuri au fost rezervate pentru România, iar unul din ele aparține Ministerului Culturii și Cultelor. Vor mai fi prezenți Editura Orizonturi, Prior Media Group și autorul, scenaristul și producătorul de film Walter Übelhart, stabilit în Baia Mare.

Comparativ cu vecinii noștri, nu excelăm, din păcate. Astfel, Ucraina va avea nu mai puțin de 24 de standuri, Ungaria – 12 standuri, Bulgaria – șapte standuri, singură Moldova zicând pas celui mai mare eveniment de profil la nivel internațional. Nici comparația cu țările din fosta Iugoslavie nu ne avantajează, dat fiind că Serbia va fi prezentă cu 11 standuri, Croația și Muntenegru – fiecare cu câte două standuri, Macedonia va avea un stand aparținând Association of Macedonian Publishers, în timp ce Bosnia Herțegovina lipsește. Situația s-ar putea schimba în favoarea României doar dacă pe ultima sută de metri s-ar înscrie și alți doritori, lucru greu de închipuit, dat fiind că germanilor le place să organizeze lucrurile din timp și în detaliu.

Târgul de carte din Frankfurt reprezintă cel mai important eveniment din industria mondială a cărții și a drepturilor de autor, iar la ediția din acest an vor fi prezenți peste 10.000 de jurnaliști și vor avea loc peste 4.000 de conferințe, lansări / prezentări de carte, discuții cu autorii etc.

Ediția din acest an a Târgului de carte din Frankfurt va aduce și câteva schimbări, în sensul că spațiul dedicat întregului eveniment va fi mai bine împărțit, ținându-se cont de teme. În plus, expozanților englezi li se va acorda o atenție deosebită, engleza fiind și principala limbă folosită pe durata târgului ce va avea loc în capitala financiară a Germaniei. De precizat că primele trei zile ale târgului nu vor fi deschide publicului larg.

În 2016, la Târgul de carte din Frankfurt au fost prezenți peste 7.500 de expozanți din peste o sută de țări, înregistrându-se peste 275.700 de vizitatori. Date fiind cifrele în continuă creștere de la o ediție la alta, în 2017 se așteaptă un număr mai mare de participanți față de anii anteriori.

niciun comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*