DONEAZÃ!  Susţine-ne  
Asociaţia Sălajul pur şi simplu  27968875
IBAN: RO93RZBR0000060014546682
Raiffeisen Bank
|  Contact  |

Revista Caiete Silvane, la 15 ani de existență: ”Într-un județ mic, o revistă de cultură reprezentativă este un lucru extrem de necesar”

Cei 15 ani de existență ai revistei Caiete Silvane au fost subiectul unei conferințe de presă, organizate la sediul Centrului de Cultură și Artă a Județului Sălaj, la care au participat Daniel Săuca – redactor-șef al revistei, Tiberiu Marc – președintele Consiliului Județean Sălaj, și scriitorul Ion Pițoiu.

Ce înseamnă Caiete silvane, revista de cultură sub egida Uniunii Scriitorilor din România?

”În urmă cu 15 ani am pornit această aventură culturală, care s-a maturizat de-a lungul anilor, a crescut, și, cu siguranță, Caiete Silvane e o instituție de cultură în sine a județului. Este un reper cultural pentru Sălaj, un model de urmat în privința modului în care am reușit să colaborăm cu instituțiile importante ale județului. Împreună, scriitorii, oamenii de cultură pot să facă lucruri frumoase. Într-un județ mic, o revistă de cultură reprezentativă este un lucru extrem de necesar”, a spus Daniel Săuca, redactorul șef al revistei Caiete Silvane.

”Daniel Săuca spunea că, în opinia lui, vremurile nu sunt cele mai bune pentru cultură. Nu știu care-s vremurile bune pentru cultură, probabil vremurile liniștite de care țara noastră nu a prea avut parte. Caiete Silvane ar putea deveni, ea însăși, o instituție”, a subliniat Tiberiu Marc, președintele Consiliului Județean Sălaj.

”Opinia mea legată de sărbătoarea de acum a revistei o văd în paradigma unui raport benefic între provincie și centru. Suntem într-un județ mic. Problema este cum ne asumăm mental, sau nu, provincia. A gândi provincial este, după părerea mea, un defect. Provincial înseamnă și desuet și mai jos, dacă nu cumva și minim. Ori toate acestea nu privesc deloc revista Caiete Silvane. Sunt unul dintre cei care era în încăperea unde s-a însămânțat dorința, voința, hotărârea de a se edita o revistă culturală de referință. Dacă ne punem întrebarea: «s-a reușit?», vă răspund: Da. Aș spune că este una dintre cele mai bune reviste culturale din țară”, a spus scriitorul Ion Pițoiu.


...

niciun comentariu

Lasă un comentariu