Contact  |  în memoria lui Zoli SUSŢINE-NE în promovarea unui altfel de jurnalism. DONEAZÃ orice sumă de bani în contul
Asociaţiei Sălajul pur şi simplu, IBAN: RO93 RZBR 0000 0600 1454 6682, deschis la Raiffeisen Bank Zalău

Retrospectivă Pink Floyd la Albert & Victoria Museum

Fanii Pink Floyd aflați în Londra sau care vizitează capitala britanică până în octombrie au ocazia să vadă prima retrospectivă internațională a acestei trupe care a scris istorie și a influențat generații, totul într-o expoziție găzduită de Albert & Victoria Museum și intitulată ”Pink Floyd: Their mortal remains”.

Gândită în detaliu și oferind nu doar elemente vizuale, ci și audio, experiența pe care vizitatorii o încearcă este una pe măsura celor de la Pink Floyd. Dacă intrarea în expoziție se face prin autobusul trupei, pictat într-o nebunie de dungi alb-negre, fiecare încăpere aduce o bogăție de informații mai mult sau mai puțin cunoscute publicului larg. Chiar și fanii împătimiți pot găsi câte un detaliu delicious care se poate să le fi scăpat de-a lungul vremii. Parcursul trupei din momentul formării ei în anii ’60 și până în prezent, devenirea ei, cooptarea unor membri sau renunțarea altora, motive compoziționale ori filmarea unor videoclipuri sunt toate menite să satisfacă gustul și curiozitatea vizitatorilor. Totodată, un lucru cool pe care îl poți încerca este să te întinzi direct pe podeaua uneia din sălile expoziționale și să asculți/vizualizezi ritmurile psihidelice care și-au pus și continuă să își pună  amprenta asupra a milioane de iubitori ai muzicii rock.

Expoziția va rămâne deschisă până în octombrie, putând fi vizitată de luni până duminică, pentru suma de 20-30 de lire (prețul biletelor variază în funcție de ziua săptămânii). Ca un ultim argument pentru a-i trece pragul stă anunțul făcut de Albert & Victoria Museum zilele trecute, cum că numărul vizitatorilor și cererea de bilete a fost atât de mare, încât evenimentul dedicat Pink Floyd este cel mai de success show cu temă muzicală organizat de respectiva instituție până în prezent, întrecându-l chiar și pe cel organizat în 2013 și dedicat artistului David Bowie.

niciun comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*