DONEAZÃ!  Susţine-ne  
Asociaţia Sălajul pur şi simplu  27968875
IBAN: RO93RZBR0000060014546682
Raiffeisen Bank
|  Contact  |

Reprezentanți ai IICCMER, în vizită la Casa Memorială „Iuliu Maniu”

IICCMER la Badacin 1În cadrul unei vizite desfășurate duminică, 20 martie, la Casa Memorială „Iuliu Maniu” din Bădăcin, Președintele Executiv al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc (IICCMER), Radu Preda și Directorul General al IICCMER, Cosmin Budeancă, s-au interesat de starea actuală a proiectului de reabilitare a monumentului istoric.
Vizita acestora vine pe fondul unei colaborari semnate în toamna anului trecut, între IICMER și Parohia Greco-Catolică Bădăcin, colaborare care vizează dezvoltarea unor proiecte culturale cu scopul refacerii memoriei lui Iuliu Maniu şi a familiei sale, precum şi a victimelor regimului comunist persecutate în lagarele şi coloniile de muncă. Alături de cei doi reprezentanți ai IICCMER, a participat și istoricul Marin Pop, în calitate de reprezentant al Muzeului Județean de Istorie și Artă Zalău (MJIAZ).
După această vizită, cu toții s-au îndreptat către Muzeul aflat la demisolul Bisericii Greco-Catolice acolo unde se găsesc obiectele care au aparținut familiei Maniu.
IICCMER este o instituție publică având personalitate juridică, aflată în subordinea Guvernului și în coordonarea primului-ministru. Menirea Institutului este studierea perioadei comuniste din istoria României, și, dacă este necesar, sesizarea organelor de justiție pentru pedepsirea celor vinovați de comiterea unor crime.

  • IICCMER la Badacin 2
  • IICCMER la Badacin 3

...

niciun comentariu

Lasă un comentariu