DONEAZÃ!  Susţine-ne   in promovarea unui altfel de jurnalism
Asociaţia Sălajul pur şi simplu  27968875
IBAN: RO93RZBR0000060014546682
Raiffeisen Bank     |  Contact  |

Reactor se întoarce la Zalău, cu o nouă serie de spectacole de teatru

Compania de teatru clujeană Reactor de creație și experiment din Cluj-Napoca vine la Zalău, începând cu 16 februarie și până la finalul lunii mai 2020, cu o nouă serie de spectacole de teatru. Astfel, , o dată la două săptămâni, Casa Municipală de Cultură din Zalău, sala Transilvania, va deveni gazda unui spectacol de teatru pentru copii în prima parte a zilei și a unui spectacol de teatru pentru adulți seara. Intrarea liberă.

Programul este organizat de Reactor de creație și experiment, cu colaborarea Muzeului Județean de Istorie și Artă Zalău. Reactor este un teatru independent din Cluj-Napoca, care a produs în șase ani de existențăzeci de spectacole și sute de evenimente artistice, devenind o parte importantă a peisajului cultural clujean, un spațiu deschis, accesibil persoanelor de toate vârstele și din toate mediile sociale. Spectacolele Reactor vorbesc, printre altele, despre diferențele dintre generații, despre teama de viitor a tinerilor, despre comunicarea inter-etnică, despre modul în care mass media ne modifică așteptările față de noi înșine și despre multe altele.

MiniREACTOR este platforma Reactor care se ocupă de publicul de vârstă foarte tânără, producând spectacole pentru copii care abordează teme actuale și necesare oricărui copil, de la prietenie și respect față de natură la informații de bază: care sunt culorile curcubeului sau cum se măsoară timpul, totul prezentat într-o formă prietenoasă și antrenantă.

Din program vor face parte și spectacole în limba maghiară, care vor fi prezentate de VáróteremProjekt, teatru independent clujean cu componență maghiară, care activează din 2009, timp în care a creat spectacole de teatru premiate și prezentate în numeroase festivaluri naționale și internaționale.

Acest proiect este finanţat de Tenaris Silcotub şi realizat în parteneriat cu Muzeul Judeţean de Istorie şi Artă Zalău. Susținerea din partea Tenaris Silcotub vine în completarea strategiei de investiții culturale în comunitate a companiei, motivată de educația culturală a copiilor, care învață un comportament adecvat într-o sală de spectacol, cât și de temele propuse adulților, care sunt de actualitate și tratează subiecte de interes social relevante pentru vremurile in care trăim.

Mai multe detalii despre programul Reactor, pe www.facebook.com/ReactorZalau sau pe site-ul www.reactor-cluj.com.


...

niciun comentariu

Lasă un comentariu