R E D I R E C T I O N E A Z à 3,5%  

   D O N E A Z Ã!   Susţine-ne!     
|  CONTACT  |

Proiectul „Împreună Răzbim”, susținut de clubul Impact Lego CNS, a ajuns la final

Prin intermediul proiectul „Împreuna Răzbim”, 30 de elevi din ciclul primar al Școlii Gimnaziale ,,Marcus Aurelius” din comuna Creaca au fost ajutați să poată susține ore în mediul online ca urmare a situției provocate de pandemia de coronavirus. Fiecărui copil i-a fostdaruită o tabletă de către Fundația „Noi Orizonturi”, dispozitiv echipat cu jocuri educative, dar și cu aplicații precum Zoom și Google Classroom. Voluntarii clubului au susținut întâlniri frecvente, de două ori pe săptămână, timp de cinci săptămâni, în mediul virtual cu copiii în scopul de a-i pregăti pe micuții școlari pentru orele cu învățătorii lor. În timpul acestor întâlniri au fost desfășurate diferite activități: atât unele de cunoaștere, cât și unele cu scopuri educative, pentru a îmbunătăți abilitatea copiilor de a citi sau de a efectua oprații elementare cu numere. Pentru a marca sfârșitul proiectului, membrii clubului au organizat joi, 10 septembrie, o mică festivitate, în cadrul căreia copiilor le-au fost oferit cadouri.

”Pe această cale dorim să mulțumim comunității pentru suportul acordat și în anii precedenți la activitățile derulate de membrii Clubului IMPACT LEGO de la Colegiul Național „Silvania” Zalău . Cu ajutorul dumneavoastră, clubul a reușit să își atingă obiectivele an de an și să ducă cu succes la bun sfârșit proiectele propuse. Printre acestea se numără„Gusturi vechi cu IMPACT azi”, desfășurat în două etape, în cadrul căruia am tipărit un număr de 700 de broșuri conținând rețete tradiționale românești, ungurești și slovace de pe plaiurile sălăjene; „Pe Meseș hai-hui cu harta’n cui”, care s-a finalizat prin reamenajarea traseului turistic de pe Meseș „Izvorul Salamandrelor”; „Tineri cu SCOP”, care a adus în fața tinerilor din județ patru tineri de excepție ai Sălajului, printre care și un laureat cu bronz la Jocurile Paralimpice de vară din 2016; „Laboratorul de vise” proiect care a avut ca finalitate modernizarea laboratorului de științe al Școlii „Marcus Aurelius” din comuna Creaca. Mai multe informații despre aceste proiecte și despre activitățile noastre găsiți pe pagina de Facebook a clubului-IMPACT LEGO CNS sau pe pagina de Instagram-impact.lego”, spun voluntarii clubului.

Mișcarea de tineri IMPACT este un club de voluntariat care identifică probleme reale din comunitate și găsește soluţii creative pentru rezolvarea lor. Programul Impact este iniţiat de către Fundația Noi Orizonturi, iar  misiunea acestuia  este de a promova modele de educație prin experiență de calitate și învățare prin proiecte în folosul comunității. Clubul Impact LEGO activează în cadrul Colegiului Național „Silvania” și la ora actuală numără 42 de voluntari, coordonați de prof. Iulia Florian și Meda Morariu.
 
  

niciun comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.