DONEAZÃ!  Susţine-ne  
Asociaţia Sălajul pur şi simplu  27968875
IBAN: RO93RZBR0000060014546682
Raiffeisen Bank
|  Contact  |

Proiectul “Călătoria copiilor în universul emoțiilor”, sprijin pentru familiile afectate de boli rare

50 de copii cu dizabilități produse de boli rare, familiile acestora (părinți, bunici, frați/surori) voluntari și echipa de proiect sunt beneficiarii proiectului „Călătoria copiilor în universul emoțiilor”, derulat de Asociația Prader Willi din România, în perioada 03 decembrie 2018 – 31 august 2019, sprijinit de Fundația pentru Comunitate și MOL România prin programul MOL pentru sănătatea copiilor, ediția a 10-a, cu suma de 25.000 lei.
Scopul proiectului derulat de Asociația Prader Willi din România – Dorica Dan, președinte; Darkó Hortensia – Emese -, coordonator de proiect este de a crește gradul de independență și adaptabilitate socio-emoțională la copiii cu dizabilități produse de boli rare și tulburări din spectrul autist.
Familia afectată de o boală rară are parte de numeroase provocări în viața de zi cu zi. Toate aceste provocări generează foarte multe trăiri emoționale intense (tristețe, indignare, furie, teamă, frustrare).
Activitățile de terapie emoțională cuprinse în proiect:

Club de educație și dezvoltare emoțională
În cadrul clubului de educație și dezvoltare emoțională copiii pe toată durata proiectului, la activități de art-terapie vizual plastică (pictură, colaj, desen, modelaj), activități de meloterapie (terapie prin dans și mișcare), activități de educație prin joc, activități senzorio-motorii.
Ghidează-mi pașii pe harta emoțiilor!
În cadrul terapiilor individualizate echipa de proiect implicată va ghida pașii copiilor în ceea ce privește identificarea, înțelegerea și denumirea emoțiilor.
Alături de tine, amice!
Educarea și formarea a 10 voluntari care să interacționeze cu copiii pe parcursul activităților de grup și terapiilor individualizate pentru a-i învăța cum să se joace și cum să interacționeze adecvat cu persoanele din jurul lor.
Club de socializare pentru părinți / frați ai beneficiarilor
Organizarea de întâlniri pentru a împărtăși gânduri și emoții, pentru a oferi sprijin, pentru a informa și consilia părinții, frați/surori ai beneficiarilor.
Descoperă-mi zâmbetul
Oportunitățile copiilor de a participa la activitățile de socializare sunt îngrădite și adesea familia întâmpină numeroase bariere precum: teama de a nu fi stigmatizați de societate, comunitatea de oameni pe care o întâlnesc, dilema a ceea ce înseamnă integrarea, unde ar putea să participe la activități de socializare. Organizarea de activități de socializare pentru a provoca aceste bariere și pentru a descoperi bucuria de a forma coeziunea grupului – părinți, copii, voluntari, specialiști și oamenii din comunitate.
Cinema senzorial
Este o activitate care constă în proiecții de film adaptate nevoilor și sensibilităților copiilor cu dizabilități. Este o oportunitate prin care familiile se pot cunoaște mai bine, într-un mediu care presupune relaxare și detașare de provocările zilnice, în care arta și cultura înlocuiesc prejudecățile, marginalizarea și eticheta socială.
 
  

niciun comentariu

Lasă un comentariu