DONEAZÃ!  Susţine-ne  
Asociaţia Sălajul pur şi simplu  27968875
IBAN: RO93RZBR0000060014546682
Raiffeisen Bank
|  Contact  |

Procurorii sălăjeni, puţini la număr dar tari în statistici

Prim procurorul Crin Bologa a susţinut, azi, prima sa conferinţă de presă, în calitate de şef al procurorilor sălăjeni, întîlnire la care a participat şi procurorul Rodica Vaida Pece – purtătorul de cuvînt al Parchetului de pe lîngă Tribunalul Sălaj – probabil ultima ei întîlnire cu presa, din moment ce, după peste 35 de ani de activitate şi-a înaintat cererea de pensionare.

Dincolo de toate cifrele prezentate în cadrul întîlnirii, cifre care au doar importanţă statistică şi de evaluare, pe baza acestora, a muncii procurorilor din judeţ, merită reţinut faptul că, în cursul anului trecut, au crescut, infracţiunile de evaziune fiscală, contrabandă, spălare de bani şi cele de corupţie, fiind trimişi în judecată – doar pe segmentul de evaziune fiscală, 50 de inculpaţi. Pe de altă parte, tot pe acest segment se poate remarca faptul că au fost recuperate sume la bugetul statului aproape duble, faţă de anul 2011, respectiv 1.224.310 lei.

Mai trebuie spus că printre cele 758 de persoane trimise în judecată anul trecut, se află medici de familie, primari (Ip, Surduc şi Măerişte), contabili de primărie (Gîrbou) şi manageri de firme.

Numărul procurorilor sălăjeni este în scădere (16), acoperindu-se doar 60 de sută din schema de lucru dar, cu toate acestea, din cele aproape 5000 de dosare soluţionate, mai puţin de 1 la sută a cauzelor trimise în judecată au fost infirmate, un procent foarte bun, remarcat şi la forurile superioare.
 
  

niciun comentariu

Lasă un comentariu