|  Contact  | SUSŢINE-NE în promovarea unui altfel de jurnalism. DONEAZÃ orice sumă de bani în contul
Asociaţiei Sălajul pur şi simplu, IBAN: RO93 RZBR 0000 0600 1454 6682, deschis la Raiffeisen Bank Zalău
A apărut numărul 14 (noiembrie) al revistei. Revista poate fi achiziţionată de la chioşcul de ziare de lângă Muzeul Judeţean de Istorie şi Artă Zalău, ori poate fi comandată on-line, la adresa de e-mail: salajulpursisimplu@gmail.com. Preţul unei reviste: 10 lei.

Prispa Casei „Iuliu Maniu“ începe să-și recapete forma de odinioară

La Casa Iuliu Maniu din Bădăcin se lucrează, în această perioadă, la montarea structurii de lemn a acoperișului și la refacerea prispei. „Prispa pe care Clara Maniu le spunea povești nepoților și strănepoților începe să-și recapete forma de odinioară. Reamintim faptul că această prispă a fost modificată în anii comunismului fiind prelungită și închisă cu placaje din lemn presat.“. spune părintele Cristian Borz.

Reamintim că echipa de muncitori ai firmei sătmărene Euras a revenit la Bădăcin și a redeschis șantierul în prima decadă a lunii octombrie începând o nouă etapă în reabilitarea Casei Maniu și anume refacerea acoperișului. Firma SC Siceram SA Sighișoara a donat cantitatea de țiglă reprezentând întregul necesar reabilitării acoperișului construcției din Bădăcin iar firmele SC Genius Concept SRL și Drum Construct Perice au ajutat cu beton, în timp ce Romsilva a contribuit la reabilitarea casei cu 42 de metri cubi de cherestea, în valoare de 31.500 de lei.

Cei care doresc să contribuie, în continuare, la reabilitarea casei o pot face donând în conturile:

Lei: RO22 RZBR 0000 0600 0208 5400

Euro: RO18 RZBR 0000 0600 0289 9205

Dolari: RO11 RZBR 0000 0600 1092 7730

Cont PayPal: salvaticasamaniu@yahoo.com

deschise la Raiffeisen Bank, Agenţia Şimleu Silvaniei, jud. Sălaj.

Cei care pot și doresc să ajute echipa cu materiale de construcții (ciment, grinzi de lemn etc.) ne pot contacta pe pagina de Facebook:

https://www.facebook.com/SalvatiCasaMemorialaIuliuManiu/?fref=ts  , unde poate fi consultată și întreaga activitate legată de evoluția campaniei publice „Salvați Istoria Națională, Salvați Casa lui Iuliu Maniu”.

 

 

niciun comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*