DONEAZÃ!  Susţine-ne  
Asociaţia Sălajul pur şi simplu  27968875
IBAN: RO93RZBR0000060014546682
Raiffeisen Bank
|  Contact  |

Primul autobuz electric care va deservi Zalăul urmează să ajungă, în curând, în municipiu

Zălăuanii vor putea călători, în curând, cu autobuzele electrice care vor deservi Zalăul, acestea fiind în proces de fabricație, primul autobuz electric fiind finalizat și urmând să ajungă, în curând, în municipiu. Acest lucru este confirmat în urma unei vizite, la firma producătoare din Cehia, realizată de primarul Ionel Ciunt, viceprimarul Teodor Bălăjel și responsabili din cadrul instituției cu privire la acest proiect. Vizita va fi urmată de etapa de instruire, în perioada 10-13 februarie, a 5 specialiști din cadrul SC Transurbis SA.

Proiectul cu finanțare europeană cuprinde, pe lângă achiziția a 20 de autobuze electrice (10 autobuze urbane electrice din gama de 10 m și 10 autobuze electrice din gama de 12 m), sistem de e-ticketing pentru 65 de autobuze, stații de încărcare pentru autobuze electrice (6 stații de încărcare rapidă și 20 de stații de încărcare lentă).                  

Am vrut să ne asigurăm că lucrurile evoluează conform graficului stabilit prin contract și că primele autobuze electrice, din gama de 10 m., vor ajunge în Zalău într-un timp relativ scurt: februarie – martie. De asemenea, am avut o întâlnire la Bratislava cu reprezentanții unei companii de transport care au achiziționat același tip de autobuze, în vederea identificării problemelor pe care le-au întâlnit în exploatarea lor”, a transmis primarul municipiului Zalău, Ionel Ciunt.
 
  

niciun comentariu

Lasă un comentariu