Direcţionează 2% pentru un altfel de jurnalism.
Formularul poate fi descărcat AICI
|  Contact  |     Susţine-ne! - DONEAZÃ!    

Premieră la Gala Națională a Voluntarilor Crucii Roșii Române – patru voluntari nominalizați din Sălaj

Crucea Roșie Filiala Sălaj este singura care a avut 4 finaliști, fiind o premieră la Gala Națională a Voluntarilor.

Sălajul a dat anul acesta câțiva dintre cei mai dedicați voluntari de Cruce Roșie, finaliști în Gala Națională a Voluntarilor Crucii Roșii Române, care au fost în competiție cu 14 candidați din județele Brașov, București, Constanța, Satu Mare, Ilfov, Tulcea.

Finala Galei Naționale a Voluntarilor Crucii Roșii Române, desfășurată în 10 decembrie, la București, a adus laolaltă peste 100 de persoane, printre care personalități, directori de filiale și voluntari din toată țara.

Implicare și dedicare cu tot sufletul – voluntarii din Șimleu și Zalău

Voluntarii sălăjeni, Antonio Hădade, aflat pe locul 1 în urma voturilor din prima etapă în domeniul Educație pentru Sănătate, Alexandru Fodoca (locul 1 prima etapă) – domeniul Social, Paul Chichișan – Pregătire și Intervenție la Dezastre (locul 2 – prima etapă) și Alexandru Dragonici – categoria Voluntarul Anului (locul 3 – prima etapă), s-au dedicat voluntariatului trup și suflet în ultimul an și au sperat până în ultima clipă că vor aduce acasă măcar un premiu, la una dintre cele patru categorii la care erau nominalizați.

Băieții au participat la băncile de alimente, distribuirea pachetelor la familiile nevoiașe din județ, proiecte sociale și educaționale. Au oferit bunătate și timpul lor liber pentru cei mai puțin norocoși.

Sentimente amestecate în rândul voluntarilor noștri

“Am emoții foarte mari. Nu mai știu nimic din discursul de mulțumire pregătit în caz că voi câștiga”, spunea emoționat Alexandru Fodoca la începutul Galei.

Pe de altă parte, Antonio ne anunța încă dinainte de a ajunge la locația evenimentului: “Mi-am făcut un mic discurs. Știu ce să spun.”

Se putea vedea emoția, lacrimile din colțul ochilor și nerăbdarea pe chipul fiecăruia dintre ei.

Alexandru Dragonici, nominalizat la Voluntarul Anului spunea: “Nu mai am emoții mari, dar aștept să treacă și să văd rezultatul.”

Cu toate că anul acesta premiile au ajuns în București, Brașov și Ilfov, voluntarii sălăjeni sunt mulțumiți că au ajuns în finală, și e un motiv de mândrie pentru toți cei care îi cunosc. Sunt conștienți că vor mai fi șanse de a participa și la edițiile viitoare.

“M-am bucurat să fiu aici, dar în același timp am fost puțin dezamăgit.
M-am liniștit după ce am felicitat câștigătoarea din domeniul la care eram și eu finalist. Abia aștept să particip și anul următor.”
– Antonio Hădade

Paul Chichișan, voluntarul șimleuan, a spus că încearcă să vadă partea pozitivă: “Nu m-am supărat, important e că mi-am întâlnit prieteni din întreaga țară”.

Tinerii din Șimleu Silvaniei și Zalău sunt voluntari la Crucea Roșie, iar în 2018 s-au dedicat cauzelor și proiectelor din toate categoriile, fiind de cele mai multe ori în mijlocul oamenilor care au avut nevoie de ei.
Exemplul pe care ei îl oferă e unul de sprijinire a semenilor, alinare celor suferinzi și dedicare unor cauze nobile.

Gala Națională a Voluntarilor Crucii Roșii Române a avut drept scop celebrarea umanității, a implicării și a eforturilor depuse de voluntari în derularea proiectelor din acest an.

Crucea Roșie Română a aniversat anul acesta 142 de ani de activitate și are în prezent peste 9500 voluntari în toată țara.

niciun comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*