DONEAZÃ!  Susţine-ne  
Asociaţia Sălajul pur şi simplu  27968875
IBAN: RO93RZBR0000060014546682
Raiffeisen Bank
|  Contact  |

Prelaţii nu se prea dedau la acţiuni caritabile

Doar 28 de biserici, din cele circa 600 de lăcaşe de cult din Sălaj, desfăşoară  activităţi de asistenţă socială, şi asta doar prin banii viraţi de către Consiliul Judeţean Sălaj, pentru acoperirea cheltuielilor. Asta, în condiţiile în care solicitările pentru asistenţă socială din partea persoanelor în vîrstă sînt în creştere continuă, în timp ce judeţul are bani din ce în ce mai puţini pentru asigurarea funcţionării centrelor de asistenţă. De fapt, în acest an, fondurile judeţene pentru funcţionarea acestor centre vor ajunge doar pentru circa 7-8 luni.

Potrivit celor spuse de Tiberiu Marc, preşedintele CJS, dacă în cursul anului trecut s-a reuşit reabilitarea sau chiar deschiderea unor noi centre de asistenţă “acum solicitările sînt în creştere, peste posibilităţile noastre de a le asigura”.

Cu toate acestea, anul trecut, cînd veniturile proprii ale CJS au înregistrat o creştere considerabilă faţă de cele preconizate, judeţul a putut cofinanţa activităţile de asistenţă socială prestate de unităţile de cult, astfel că cele 28 de biserici interesate de astfel de activităţi – se pare total dispreţuite de celelalte, au beneficiat de peste 660 mii lei. Pe de altă parte, judeţul a mai dat şi alte 500 mii lei pentru cofinanţarea unor lucrări de construire, amenajare şi reparare a altor 128 de biserici.
 
  

niciun comentariu

Lasă un comentariu