Contact  |  în memoria lui Zoli SUSŢINE-NE în promovarea unui altfel de jurnalism. DONEAZÃ orice sumă de bani în contul
Asociaţiei Sălajul pur şi simplu, IBAN: RO93 RZBR 0000 0600 1454 6682, deschis la Raiffeisen Bank Zalău

Pod nou peste râul Crasna, modernizări de străzi şi un monument dedicat eroilor, în Anul Centenar, la Şimleu Silvaniei

În acest an, în oraşul de sub Măgură, precum şi în satul aparţinător Cehei, se vor derula lucrări de modernizare ce vor cuprinde o bună parte din străzile celor două localităţi. În acest sens, a fost semnat deja un contract cu Ministerul Dezvoltării Regionale în valoare de 8 milioane de lei, potrivit primarului Septimiu Ţurcaş.
De asemenea, va fi construit un pod nou peste Râul Crasna, pe strada Nicolae Bălcescu şi va fi reabilitat podul de pe strada 22 Decembrie 1989.
Alte proiecte vizează continuarea reabilitării de blocuri cu fonduri europene, extinderea reţelelor la gazele naturale, amenajarea părţii centrale a oraşului în zona statuii lui Iuliu Maniu cu trotuare şi parcări.
Şi pentru că acest an este unul special, cel al Centenarului Marii Uniri, autorităţile şimleuane au în plan construirea unui monument dedicat eroilor, care să fie amplasat peste drum de Sinagoga care găzduieşte Muzeul Holocaustului din oraș. În acelaşi context, la Şimleu Silvaniei va avea loc, în luna martie, un spectacol dedicat Centenarului, organizat în colaborare cu reprezentanţi din Chișinău şi Republica Moldova.

niciun comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*