Direcţionează 2% pentru un altfel de jurnalism.
Formularul poate fi descărcat AICI
|  Contact  |     Susţine-ne! - DONEAZÃ!    

Platforma digitală Eternal Echoes va fi lansată la Şimleu Silvaniei de Ziua Internațională de Comemorare a Victimelor Holocaustului

Cu ocazia Zilei Internaționale de Comemorare a Victimelor Holocaustului, duminică, 27 ianuarie, ora 13:00, la Muzeul Holocaustului din Transilvania de Nord va avea loc un eveniment educațional de lansare a platformei digitale Eternal Echoes, care face parte din Proiectul Erasmus, în prezenţa a șapte parteneri din șase țări europene.

„În cadrul evenimentului a fost invitat supraviețuitorul Holocaustului, domnul Vasile Nussbaum, care este și unul din cei care au fost intervievați pentru platforma digitală“, transmite Daniel Stejearn directorul muzeului.

Eternal Echoes este un instrument online interactiv și comprehensiv care educă în privința problematicii Holocaustului utilizând mărturiile video, materiale contextuale, documente și fotografii cu supraviețuitori. Tinerii cu vârsta între 14-17 ani vor învăța despre trecut, ca să poată reflecta mai adânc și să găsească răspunsuri la întrebări în prezent. Eternal Echoes va ajuta la combaterea antisemitismului, rasismului și a xenofobiei în rândul tinerilor, prin contracararea influențelor ideilor antidemocratice în Europa. Prin informarea în rândul tinerilor referitoare la Holocaust, instrumentul promovează egalitatea drepturilor umane și a valorilor democratice.

niciun comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*