Contact  |  în memoria lui Zoli SUSŢINE-NE în promovarea unui altfel de jurnalism. DONEAZÃ orice sumă de bani în contul
Asociaţiei Sălajul pur şi simplu, IBAN: RO93 RZBR 0000 0600 1454 6682, deschis la Raiffeisen Bank Zalău

Perseidele – ploaia de meteori din 12 august 2017 se anunţă cea mai spectaculoasă din istoria omenirii

Pasionaţii de astronomie vor putea vedea, în noaptea de 12 spre 13 august, Perseidele în toată splendoarea lor, astronomii anunţând o ploaie de meteori fantastică, atât de luminoasă, încât va fi cea mai spectaculoasă din istoria omenirii.
Astronomii ne sfătuiesc să urmărim acest fenoment în locuri întunecate, acolo unde cerul se vede perfect. Tot ei susțin că cel mai bun moment pentru a face asta este fix între miezul nopţii şi răsărit.
Fenomenul unic din acest an are loc în cadrul Perseidelor, eveniment anual care are loc între 17 iulie și 24 august. „Ploaia” va atinge intensitatea maximă între 9 și 13 august.
Perseidele sunt o prolifică ploaie de meteori asociată cu cometa Swift-Tuttle. Originea numelui acestei „ploi” este datorită punctului de unde par să apară, numit radiant, aflat în constelația Perseu.
Ploaia de meteori este considerată a fi o șansă unică, deoarece următoarea, la acest nivel, va fi abia peste 96 de ani.
Cei ce vor observa din zonele cu cer curat, pot vedea maxim 100 de meteori pe oră. Cei ce vor observa din orașe vor vedea 10-20 de meteori pe oră, conform astro-urseanu.ro.
Numele provine parțial și din cuvântul grecesc „Περσείδες” (Perseides), un termen care se găsește în mitologia greacă ce se referă la fiii eroului mitologic Perseu.

niciun comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*