DONEAZÃ!  Susţine-ne  
Asociaţia Sălajul pur şi simplu  27968875
IBAN: RO93RZBR0000060014546682
Raiffeisen Bank
|  Contact  |

Perseidele, fenomenul astronomic spectaculos al acestei perioade

Pasionaţii de astronomie pot vedea, în această perioadă, Perseidele în toată splendoarea lor.

Eveniment anual, ploaia de meteori are loc între 17 iulie și 24 august atingând intensitatea maximă între 9 și 13 august. Astronomii ne sfătuiesc să urmărim acest fenomen în locuri întunecate, acolo unde cerul se vede perfect. Tot ei susțin că cel mai bun moment pentru a face asta este fix între miezul nopţii şi răsărit. Pentru a observa ploaia de meteori, cei interesaţi nu au nevoie de un instrument astronomic, le trebuie ceva pe care să stea întinşi, un sac de dormit sau un şezlong și îmbrăcăminte mai groasă, pentru că nopţile de august sunt destul de răcoroase. Pentru a vedea cât mai mulţi meteori, este nevoie să privească spre cer măcar o oră.
Perseidele sunt o prolifică ploaie de meteori asociată cu cometa Swift-Tuttle. Originea numelui acestei „ploi” este datorită punctului de unde par să apară, numit radiant, aflat în constelația Perseu.

Numele provine parțial și din cuvântul grecesc „Περσείδες” (Perseides), un termen care se găsește în mitologia greacă ce se referă la fiii eroului mitologic Perseu.
 
  

niciun comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.