DONEAZÃ!  Susţine-ne  
Asociaţia Sălajul pur şi simplu  27968875
IBAN: RO93RZBR0000060014546682
Raiffeisen Bank
|  Contact  |

Pachete cu periuțe și pastă de dinți, săpun, șampon și detergent, distribuite persoanelor defavorizate

Persoanele defavorizate din Salaj vor fi primi 16.716 de pachete de igienă, fiecare dintre aceste pachete conținând 5 periuțe de dinți ambalate individual, 4 tuburi de pastă de dinți de 75 ml, 1 tub de săpun lichid de 500 ml, 1 tub de șampon pentru copii de 800 ml, 1 tub de șampon pentru adulți de 500 ml, detergent granule pentru rufe colorate – 900 g, detergent granule pentru rufe albe – 1800 g.

Măsura vine în urma ordinului emis de către Virgil Turcaș, prefectul judetului Sălaj, în cadrul ședinței Grupului de lucru pentru implementarea Programului Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate – POAD 2020-2021, care s-a desfasurat luni, 15.06.2020, ora 11:00, sub coordonarea subprefectului Romeo Sârca (cu respectarea normelor de prevenție, precum și distanțare fizică).
 
Pachetele vor ajunge în cursul acestei săptămâni (joi și vineri) și vor fi distribuite cu sprijinul Ministerului Afacerilor Interne și al Instituțiilor Prefectului.

Categoriile de persoane care vor beneficia de asistență materială de bază acordate în cadrul proiectului finanțat din POAD sunt:
– persoanele cărora le este stabilit, prin dispoziție scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat acordat în baza Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările şi completările ulterioare;
– familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei acordată în baza Legii nr. 277/2010 privind alocația pentru susținerea familiei, republicată, cu modificările şi completările ulterioare;
– persoane aflate temporar în situații critice de viață, respectiv victime ale calamităților, persoane dependente și în alte situații asemănătoare stabilite prin anchetele sociale şi care se află în situații deosebite de vulnerabilitate, în anumite condiții.
 
La sfârșitul acestei luni, Ministerul Fondurilor Europene va începe prima tranșă de distribuire a pachetelor cu alimente. Contractul, finanțat tot din POAD, a fost semnat de ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, în aprilie 2020, și are o valoare de 1 miliard lei.
 
POAD are o alocare de 441 milioane euro și este finanțat din Fondul de ajutor european destinat celor mai defavorizate persoane.
 
  

niciun comentariu

Lasă un comentariu