Oameni cărora le pasă: o zălăuancă și-a creat o mică oază de frumos în fața blocului

Oriunde ai locui – la casă ori la bloc, e acasă, și e de datoria celui care locuiește acolo să facă din acel loc un loc frumos.

Există în Zalău zone cu blocuri unde există verdeață, însă cele mai multe blocuri nu lasă loc de așa ceva, cu atât mai mult cu cât numărul de mașini din oraș a crescut foarte mult, și fiecare loc liber e folosit ca loc de parcare. Totuși, unii zălăuani dau dovadă de spirit civic, de imaginație, și nu așteaptă să vină alții să facă (iar dacă nu vin strigă în gura mare), și își înfrumusețează locul în care trăiesc, chiar dacă locuiesc la bloc. Ori cu atât mai mult.

Pe strada Nicolae Bălcescu, o zălăuancă, un om simplu, și-a creat o mică amenajare peisagistică în fața blocului, creând, astfel, o oază de frumos, reciclând ce materiale a avut la îndemână: o găleată, niște scândurele, câteva recipiente din plastic etc. Și chiar dacă oaza asta de frumos e micuță, dă o pată de culoare, iar asta, într-un oraș sufocat de betoane, e nu doar de apreciat, ci de aplaudat. Până la urmă, dacă fiecare ar încerca să-și înfrumusețeze, atât cât se poate, locul unde trăiește, orașul ar fi, cu siguranță, mai frumos.

Cât despre zălăuanca de pe strada Nicolae Bălcescu, e doar o altă confirmare a faptului că omul cinstește locul.

niciun comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*