DONEAZÃ!  Susţine-ne   in promovarea unui altfel de jurnalism
Asociaţia Sălajul pur şi simplu     27968875
IBAN: RO93RZBR0000060014546682
Raiffeisen Bank     |  Contact  |

Numărul 20 al revistei Sălajul pur și simplu a ieșit de sub tipar

Numărul 20 al revistei Sălajul pur și simplu aduce în prim plan, la început de vară, câteva locuri de poveste, dar și povestea celor 15 ani de aventuri ai proiectului Descoperim Sălajul, alături de pagini dedicate valorilor sociale, culturale, istoriei și creației literare dar şi hibelor sociale, prin intermediul pamfletelor de la rubrica Tândală.

Revista poate fi achiziționată, începând de joi, 13 iunie, de la chioșcul de ziare de lângă Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău, ori poate fi comandată on-line, la adresa de e-mail: salajulpursisimplu@gmail.com, caz în care ne întâlnim și îți dăm revista ori o trimitem prin poștă. Prețul unei reviste e 10 lei.

În paginile revistei veți putea citi despre cei 15 ani ai proiectului Descoperim Sălajul. 15 ani de aventuri, promovând frumusețea, poveștile și oamenii Țării Silvaniei, despre cum Dorul de cici, gârtieni și laștele bunicii unește la Valcău oamenii faini, despre biserica de lemn din Domnin construită cu două poale de streșini. Veți putea merge pe urmele legendei orașului Șimleu Silvaniei și gusta farmecul străzilor vechi de sub Măgură, vă veți putea pierde în Lanul de păpădii de la marginea drumului și veți putea practica Arte marțiale la miezul nopții. Îl veți putea întâlni pe Farmazonul francmason Călin Hîrza și cartea lui, ca mai apoi să dați binețe unui manechin pe trotuar pentru a înțelege că atunci când vezi mai mult decât e, uneori chiar faci să fie. Veți putea petrece un weekend la Muntele Mistrețului și intra în cohea lui Mircea Groza care de data asta vă așteaptă cu Pere răntălitie. În duoauă feluri, în timp ce bunica vă va spune o nouă poveste despre vremuri sălăjene demult apuse: Oblăduire ungurească, regim românesc.

Rubrica de creație îi găzduiește pe colaboratorii noștri: Alexandra Pașca – Dacă ei, câinii, ar fi putut alege, eu cred că tot asta ar fi ales, să fie cei mai buni prieteni ai noștri; Călina Miclea – Când un mac apare în lume, Ramona Ene – Lumea are nevoie de dragoste, iar la final de vei putea amuza de peripețiile unui porc care Grohăind în dorul lelii, prin centrul Zalăului trecea.

Numărul din această lună are pe copertă, ca în fiecare ediție, de altfel, o broderie tradițională. Revista se tipărește în ediție limitată, fiecare exemplar fiind unul de colecție.

Și pentru că se poate și altfel de jurnalism, totul – de la scris, redactat, tehnoredactat, tipărit, legat, până la distribuirea publicației -, e făcut de noi, cei de la Sălajul pur și simplu.

niciun comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*